Društvo

Niške torte i kolači najbolji na Balkanu

Internacionalna manifestacija „INTERSCOPECAKE 2018“ održana je proteklog vikenda u Skoplju. Pehar sveukupnog pobednika jubilarne 10. manifestacije pripao je ekipi Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša.

Niško udruženje predstavljalo je dvadesetak takmičаrа, koji su se nadmetali i u kategoriji profesionalaca i u kategoriji amatera. Iz Makedonije su se vratili sa peharom i nekoliko zlatnih medalja, osvojenih za izuzetnu kreativnost i maštovitost u izradi i dekoriisanju torti.

Ovogodišnje takmičenje je okupilo je rekordan broj učesnika, a pored zemlje domaćina i Srbije, svoje timove na ovom prestižnom festivalu imallu torti imale su Turska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Poljska i Crna Gora.

„Velika je radost biti najbolji na Balkanu. Ovaj uspeh je samo potvrda da ugostiteljstvo Niša ima kvalitet za budućnost. I ovaj put smo uspeli da sačuvamo poziciju najboljih koju smo osvajali i ranijih godina. Žiri je ocenjivao kvalitet izrade, ukus, dekoraciju, inovativnost, a naš tim je odgovorio svakom izazovu“, s ponosom kaže Zoran Mirašević predsednik Udruženja ugostiteljskih poslenika Niša i ističe da su „pravo učešća imali samo takmičari po pozivu, što je dokaz više da su članovi niškog Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika stekli visoku i internacionalnu reputaciju u ovoj delatnosti“.

Tortijada u Nišu decembra

Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša narednog meseca organizuje tradicionalno 12. Međunarodno takmičenje u pripremanju torti i kolača. Iako prijavljivanje još traje, nekoliko desetina takmičara iz raznih zemalja sveta, već je potvrdilo svoj dolazak. Takmičenje će biti održano 21. decembra u belom holu Doma vojske u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com