Društvo

Niška publika “oduvala” emocijama glumce četvrte večeri na Filmskim susretima

Glumci i sam režiser filma “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” oduševljeni su niškom publikom, rekli su danas na konferenciji za novinare. Glumac četvrte festivalske večeri je Igor Đorđević, koji igra u filmu IN MEMORIAM “Slepi putnik na brodu ludaka”.

Reditelj filma Srđa Penezić, je ujedno i prvi čovek koji je radio i prvi dugometražni animirani film u Srbiji.

“Ono što je grafički zanimljivo a što publika nedovoljno zna jeste da Slavko ustvari glumi sve uloge u filmu, gde smo prikupili stvari iz raznih njegovih filmova i uklopili u zajedničke dijaloge koje smo pisali, a potom i spremali. Potrudili smo se da te scene zaista izgledaju zajedno”, dodao je Penezić.

Slavko Štimac, koji glumi Dobricu u filmu “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” se zahvalio publici i dodao da je bilo zaista prelepo i da ga je to “razvalilo” od emocija.

“Nije lako raditi ovakav film, jer nema dramskog zapleta. Sama suština našeg života jeste dobrota i našeg postojanja, a zatim i ljubav”, rekao je Štimac.

Bogdan Diklić je rekao da mu je ova uloga veoma draga i da mu puno znači.

“Juče sam rekao da se zaista retko čoveku desi da se sa toliko želje isčekuje da svane da bi otišao na snimanje. Meni se to desilo par puta, pa možda 6-7 filmova koje sam radio. Ne može nešto što se napiše iz duše, što se dešava iz duše, što se igra iz duše da bude loše”, rekao je Diklić.

Milan Caci Mihajlović, koji tumaču ulogu Leopolda Marinkovića, rekao je da je imao utisak da je upravo niška publika igrala glavnu ulogu sa glumcima u istoimenom filmu.

“U razgovoru sa mojom divnom koleginicom, Zenaidom, kada smo pričali konstantovali smo da upravo ovaj film treba gledati više puta, jer posle njega ljudi zaista mogu da postanu dobri. Bilo je zaista lepo raditi sa ovim ljudima i siguran sam da su oni od divne Vesne Golubović, Slavka i drugih predstavnici te dobrote i vrline koja se prikazuje u filmu”, izjavio je Caci Mihajlović.

Glumci iz filma “Slepi putnik na brodu ludaka” su došli u velikom broju, a samo neki od njih su Tihomir Stanić, Aleksandar Đurica i Igor Đorđević.

Foto: Aleksandar Đokić

Jedna od zanimljivosti jeste da u vreme kada je prikazivan ovaj film ovde je, u Republici Sprskoj je dodeljivana nagrada “Kočićevo pero”. Ove godine je bogata srpska kinemaatografija jer na Filmskom festivalu su dva velika pisca – Laza Kostić i Petar Kočić.

Igor Đorđević, glumac četvrte festivalske večeri, je rekao da je igra lik Petra Kočića odnosno da igra “ostatke velikog čoveka”.

“Imao sam veliku sreću da dobijem ovakav lik, da radim sa rediteljem kakav je Goran Marković, družiti se sa kolegama koji su ovako brižljivo odabrani za projekat kakav je ovaj. Mi igramo poslednje tri godine Petrovog života, kada je bio teško bolestan, ali smo se trudili da kroz njegove odnose pokažemo da nema zadatak da samo približi život Petra, već i da pokaže odnos umetnika prema slobod, porodici, prema gubitku sina. Zaista sam uživao igrati ovaj lik i moram da kažem da napraviti dobar film gotovo nemoguće”, dodao je Đorđević.

Ostali glumci su se još jednom zahvalili niškoj publici i velikom interesovanju za Filmske susrete.

Večeras su na repertoraru dva filma – “Jesen Samuraja” reditelja Danila Bećkovića i “Biser Bojane” u režiji Milana Karadžića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com