Kultura

Niška Lutajuća srca preko Vranja do Čikaga

Dokumentarni film „Lutajuća srca – arhiv emocija“ biće prikazan večeras na „Srpskom filmskom festivalu – Čikago 2017“ . Osim u Čikagu film o ovoj istaknutoj nikoj grupi gledaće i publika u Vranju, gde se održava 14. međunarodni festival dokumentarnog filma “Dokument 2017”.

Osim ovog niškog filma u Čikagu će biti prikazani i filmovi „Rekvijem za gospođu J“, „Slepi putnik na brodu ludaka“, „Panta Rei“ i „Obećanje“- svi oni učesnici su Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu.

Na festivalu u Vranju na programu je 18 filmova iz pet zemalja. Međunarodni festival dokumentarnog filma održava se od 2006. godine u ovom gradu. Osnovan je se idejom da se prikažu aktuelni, zanimljivi i kvalitetni dokumentarni filmovi . Za 11 godina održano je 13 festivala, prikazano oko 180 filmova iz više od 30 zemalja. Osnivač i organizator festivala „Dokument“ je Slađan Stojanović uz pomoć Grada Vranja i Dopisništva RTS-a.

Film o Lutajućim srcima prošlogodišnje je ostvarenje niške produkcijske kuće City Marketing Centar, a govori o niškoj grupi koja je bila jedna od najpopularnijih na prostoru bivše Jugoslavije.

On predstavlja podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i Milan Marković bili u samom vrhu , tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge estradne zvezde.

U produkciji City Marketing Centra do sada su snimljene priče pod nazivom „Moj city-Moj Niš“, „Stari Niš“, „Lutajuća srca“ i kao najsvežija „Hipi dolina“, koji su od 2014. do danas prikazane na sva četiri tradicionalna Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com