Kultura

Niška grupa EYOT krupnim koracima osvaja SVET (VIDEO)

Najnoviji album “Innate” niške ambijent i džez grupe EYOT  pre neki dan objavljen je u Japanu. Ovaj album snimali su u Americi, gde je premijerno objavljen u ferbuaru ove godine. O planovima grupe za ovo leto, za Niške Vesti govori klavijaturista, Dejan Ilijić.

Iako su davno prevazišli granice našeg grada i zemlje, Eyot je objavljivanjem albuma u Japanu skočio i na azijski kontinent. Album je izdala muzička kuća AMSA Records, nakon što je februaru premijerno izašao u Americi u izdanju njujorške izdavačke kuće “Ninety and Nine Records”.

Album je snimio i miksao legendarni inženjer zvuka, producent i muzičar, Stiv Albini koji je u svojoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies i drugi. Snimaan je u Čikagu, u njegovom studiju “Electrical Audio”. Stiv Albini je poznat i po tome da je zadržao analogni način snimanja tako da je ovaj album snimljen i miksan za tri dana, bez upotrebe računara.

“Za naše tržište će biće objavljen na jesen”, kaže Ilijić.

Eyot čine ,osim Ilijića koji svira klavir, i  Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas).

Oni su do do sada održali više od 100 koncerata širom sveta,a publika i kritičari saglasni su da su postali jedan od najzanimljivijih bendova koji se u Evropi pojavio u skorije vreme.

Bend je do sada objavio četiri albuma “Horizon” 2010, “Drifters” 2013, “Similarity” 2014. i najnoviji  “Innate”.

“Što se tiče planova, sviraćemo na Zelenkovac jazz festivalu u Bosni, zatim imamo nekoliko nastupa u Rumuniji i u septembru idemo na Hong Kong Jazz Fest I jos jedan festival u Kini “Beishan jazz fest”. U oktobru sviramo na beogradskom jazz festivalu”, kazao je za Niške Vesti Dejan Ilijić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com