Društvo

Niš usvaja prvu strategiju bezbednosti saobraćaja

U narednih mesec dana Niš usvaja prvu strategiju bezbednosti saobraćaja sa pratećim akcionim planom do 2021. godine.

Cilj usvajanja ove strategije je smanjenje broja stradalih u saobraćajnim nezgodama, kroz jasno definisane planove, rekao je na javnoj raspravi o ovom strateškom dokumentu član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Igor Vojinović.

„Osnovni cilj je da do 2021. ne bude stradalih, starijih od 65 godina, jer kad se posmatra zastupljenost različitih učesnika u saobraćajnim nezgodama u našoj zemlji, polovina svih poginulih pešaka pripada ovoj starosnoj kategoriji”, istakao je Vojinović.

Na području PU Niš u prethodnih pet godina stradalo je 89 ljudi, među kojima je najveći broj starih. Strategiju preati Akcioni plan sa konkretnim merama koje bi trebalo da poboljšaju bezbednost na pojedinim lokacijama u Gradu Nišu, takozvanim „crnim tačkama“.

“Urađena je detaljna analiza i snimanje stanja na ulicama Niša ne bi li se definisale najkritičnije saobraćajne tačke u gradu, a na pojedinim mestima postavljeni su novi semafori i svetlosna signalizacija“, rekao je Vojinović.

Izrada Strategije bezbednosti saobraćaja košta 2,8 miliona dinara, a sredstva je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša od saobraćajnih prekršaja, načinjenih na teritoriji Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com