Društvo

Niš i Novi Sad o zajedničkim problemima

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima posetio je Novi Sad gde se sastao sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem kako bi razgovarali o važnim temama iz nadležnosti lokalnih samouprava i razmenili iskustva iz oblasti kojima se bave.

On se zahvalio gradonačelniku Vučeviću na ukazanom gostoprimstvu istakavši da mu je zadovoljstvo što su predstavnici dve lokalne samouprave imali priliku da porazgovaraju o organizaciji rada i važnim pitanjima.

„Nama je važno da čujemo kako u Novom Sadu funkcionišu javno-komunalna preduzeća, posebno u zimskom periodu, ali prioritet su nam teme vezane za radne zone i stvaranje uslova za dolazak investitora, odnosno zapošljavanje građana“, istakao je Bulatović.

Nakon sastanka Vučević je novinarima rekao da je sa kolegom iz Niša razgovarao o iskustvima vezanim za građevinsko zemljište, porezu na imovinu, problemima iz komunalnog sektora.

„Bulatović i njegovi saradnici izneli su pozitvne strane pojednostavljenja gradske uprave, odnosno prelaska na jedinstvenu gradsku upravu. Zaključili smo da je najvažnije da nastavimo sa podrškom novim investicijama, i otvaranju novih radnih mesta što direktno utiče na prihode lokalne samouprave. Govorili smo i o zajedničkom problemu vezanom za tužbe protiv Grada, zbog ujeda pasa i slično, i složili se da moramo nastaviti da insistiramo pred republičkim organima da se nedovoljno dobro definisana zakonska rešenja, na koja sa lokalnog nivoa ukazujemo, bolje regulišu, jer ti problemi pogađaju ceo sistem“, reako je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Bulatović je pozvao predstavnike Novog Sada da uzvrate posetu konstatujući da je glavni cilj saradnje i razgovora obezbeđivanje što boljih uslova za život građana kako bi se zapošljavali i stvarali porodice u našim gradovima, a ne u svetu.

U niškoj delagiciji bili su još i zamenik gradonačelnika Miloš Banđur i većnik Branislav Kačar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com