Sport

Niš još jednom organizator Kupa Radivoja Koraća

Finalni turnir „Kupa Radivoja Koraća“ biće održan u Nišu u periodu od 16. do 19. februara u hali Čair. Tim povodom danas je u Gradskoj kući potpisano pismo o namerama radi dalje saradnje Grada Niša i Košarkaškog saveza Srbije.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je ovom prilikom da se nada da će turnir, kao i prethodnih godina, privući veliki broj ljubitelja košarke, ne samo iz našeg grada nego i iz cele Srbije.

Takođe, istakao je da očekuje da organizacija bude na najvišem nivou i da će Niš i ovoga puta biti dobar domaćin.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović naglasio je da je prestiž igrati Kup Radivoja Koraća i da je to unazad godinama omiljeni turnir košarkaša. On očekuje da atmosfera u hali Čair bude na zavidnom nivou.

„Niš je košarkaški grad i održavanje ovakvih turnira prava je prilika za dalji razvoj i afirmaciju košarke“, poručio je Danilović.

Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić rekao je da će pismo o namerama omogućiti da Grad uplati Košarkaškom savezu dva miliona dinara za organizaciju Kupa Radivoja Koraća.

“Prodaja karata krenuće 7. februara. Cena kompleta karata za tribine iznosiće 2.000 dinara, a za parter 4.000 dinara. Cenu pojedinačnih karata naknadno ćemo odrediti“, rekao je Parlić.

On je dodao da će se karte za Kup Radivoja Koraća prodavati na biletarnici hale Čair i u prostorijama Turističke organizacije Niš.

Inače, prvi put će, u okviru Kupa Radivoja Koraća biti održan i Mini kup za pionire.

Plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća obezbedili su Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP, Dinamik, Vršac, Spartak Subotica i Dunav iz Starih Banovaca.

Četvrtfinalni mečevi kupa igraju se 16. i 17. februara, polufinala su na programu u subotu, 18. frebruara, dok je finale na programu 19. februara. Trofej brani Mega Leks, koji je u prošlogodišnjem finalu pobedio Partizan sa 85:80.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com