Sport

NIŠ je grad košarke: Kup Radivoja Koraća i reprezentacija stižu u “Čair”!

U niškoj hali “Čair” održaće se od 15. do 18. februara Kup Radivoja Koraća. Niš će tako 14. put biti domaćin ovog nacionalnog košarkaškog Kupa, četvrti put u nizu i osmi put u poslednjih 11 godina.

foto: Niške Vesti

Prijem za predstavnike Košarkaškog saveza Srbije obavljen je juče u Gradskoj kući, a o detaljima takmičenja govorili su generalni sekretar Dejan Tomašević i potpredsednik Dušan Projović. Ispred Grada obratio se gradonačelnik Darko Bulatović koji je istakao da će Niš učiniti sve kako bi Kup protekao valjano, ali i najavio da će razmotriti mogućnost da i seniorska reprezentacija Srbije u muškoj konkurenciji zaigra u Nišu, u okviru kvalifikacionih mečeva za Svetsko prvenstvo.

Generalni sekretar KSS Dejan Tomašević najavio je da bi te utakmice mogle da se odigraju u našem gradu ove ili početkom sledeće godine, kada i srpske košarkašice igraju u Nišu mečeve Evropskog prvenstva.

“Dolazeći ovde po ko zna koji put povodom organizacije Kupa Radivoja Koraća u putu smo komentarisali da ne idemo u Niš nego da se vraćamo kući. Kada smo pravili anketu i pitali klubove koji je to grad gde bi najviše voleli da bude organizovan turnir upravo su svi oni rekli da bi to bio Niš.” kaže Tomašević.

Ove godine ističe trogodišnji organizacioni ugovor ali interesovanje za njegov produžetak je obostrano. Tomašević je najavio da će septembra, novembra ili februara i naši “Orlovi” možda zaigrati u Nišu.

“Posebno mi je drago što je generalni sekretar Tomašević najavio mogućnost dolaska A selekcije. Naš nacionalni tim je gostovao 1997, pa 2001. i 2008. Nakon tih gostovanja u pripremnim utakmicama, uvek smo se vraćali sa velikih takmičenja sa medaljama” rekao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Dušan Projović.

Što se predstojećeg Kupa Radivoja Koraća tiče ono što sledi je izvlačenje parova koje će biti obavljeno 31. januara u 13 časova.

Projović ističe da se kvalitet života u gradu ogleda između ostalog i u maniestacijama i događajima koji se organizuju u njemu. Kup Koraća postao je brend Niša, a da bi to i ostao moraju se svi zajedničkim snagama truditi i ne dozvoliti da se ponovi prošlogodišnji incident kada je bakljom sa tribina pogođen košarkaški radnik Mića Radović.

Od prvog sastanka i uopšte razmišljanja vezano za Kup bezbednost nam je najveći prioritet. Tu pre svega mislim na bezbedost svih učesnika, od igrača do gledalaca. Međutim, mi to ne možemo sami, bez pomoći Ministarstva Unutrašnjih poslova za koje se nadam da će učiniti sve što je u njihovoj moći kao što to radimo i mi. S ponosom mogu da kažem da je ovdašnje Ministarstvo pokazivalo uvek dobru volju i kvalitet rada, jer ne zaboravimo da jedino u Nišu mogu da se igraju utakmice gde su navijači Crvene zvezde i Partizana. U milion lepih stvari ponekad se desi nešto što može da ima loše posledice, ali pre svega ljudi treba da shvate da u halu dolaze da bi uživali u košarci.” ističe potpredsednik.

Niš je do sada bio odličan domaćin nacionalnog kupa i ova sportska manifestacija od velikog je značaja za čitav grad. Ove godine treba poslati jasnu poruku da smo spremni za domaćinstvo i narednih godina, što je moguće jedino kroz fer-plej i korektno navijanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com