Sport

Niš ima reprezentativce u rukometu; “Željin” trio sutra pod srpskom zastavom!

Železničar je u ovoj sezoni apsolutni hit na rukometnoj sceni, ne samo zbog povratka “na velika vrata” već i zbog činjenice da su trenutno jedna od dve neporažene ekipe u prvenstvu, ali i lideri na tabeli rukometne Superlige Srbije.

Pohvale i priznanja stižu sa svih strana, a najviše od vrhunskih poznavalaca rukometa koji niškom klubu predviđaju svetlu budućnost i već ga svrstavaju u redove ozbiljnog kandidata za osvajanje titule u najjačem domaćem prvenstvu.

Svojevrsna potvrda za to je i brojnost publike na “Željinim” mečevima koja iz nedelje u nedelju raste, pa je jasno da su ispunjeni gotovo svi uslovi za veliki povratak nekadašnjeg vicešampiona Jugoslavije, šestostrukog osvajača Nacionalnog kupa i finalistu Evropskog Kupa pobednika Kupova.

Niški klub je već od prvog dana “povratka na velika vrata” stavio do znanja sa kakvim ambicijama ulazi u novu sezonu i da će se sa kvalitetnim igračkim kadrom i maksimalnim zalaganjem nadmetati sa svim protivnicima i boriti za vrh tabele.

A nagrade za to pristižu iz dana u dan. Osim pozitivnih rezultata i pobedničkog niza koji ih za sada drže na čelnoj poziciji tabele Superlige, svojevrsna nagrada došla je i u vidu poziva za Maditeransku reprezentaciju Srbije koji je nedavno stigao na adresu niškog kluba.

Trio koji će predstavljati Niš u sutrašnjem meču čine Mladen Krsmančić, Miloš Padežanin i Đorđe Spasić.

Spasic, Krsmancic i Padezanin na spisku selektora Cvetkovica. Foto: RK Zeleznicar 1949

Trener niške ekipe Josif Petković govorio je za Niške Vesti koliko će ovaj poziv značiti njima kao individualcima, ali i Železničaru kao klubu.

“Ovo će puno značiti njima kao igračima, reprezentacija je mesto gde igrač najbolje može da se dokaže. Drago mi je što im je selektor Cvetković ukazao zasluženo poverenje, a ako se budu ponašali i pružali igre kakve pružaju u svom klubu, mislim da neće biti problema za njih da dobro odrade posao i da osiguraju i buduće pozove u naš nacionalni tim.”, kaže Petković.

Mediteranska reprezentacija će sparingovati seniorskom nacionalnom timu sutra od 19 časova u Požarevcu, povodom proslave 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu.

Odlicnim partijama izborili mesto u nacionalnom timu Srbije. Foto: sportjuga.rs

Za mediteransku reprezentaiju ovo će biti prvo okupljanje u ciklusu, na čijem kraju ih očekuje i nastup na Mediteranskim igrama koje će se održati narednog leta. Naši rukometaši su se već priključili svojim saigračima u reprezentaciji.

“Iskreno se nadam i verujem da će moji rukometaši to dobro da odrade, na zadovoljstvo svih, pre svega nas u klubu, i da dokažu da ovaj tromesečni rad u klubu nije bio uzaludan. Po igrama u dosadašnjem delu prvenstva ima tu još igrača koji zaslužuju poziv…” kaže trener ali dodaje da je ipak prezadovoljan i ovakvim ishodom.

Veliki doprinos sjajnim partijama ovog tria dao je i Josif Petkovic. Foto: RK Zeleznicar 1949

“Nadam se da će u narednom periodu još neko od mojih igrača uz dobar i kvalitetan rad i rezultate da se nametne selektoru naše reprezentacije, ali za početak zadovoljan sam što je i ovaj trio Železničara pozvan u tim.”, zaključuje Petković.

Redakcija Niških Vesti čestita klubu na sjajnim rezultatima i ovakvim priznanjima, a reprezentivcima u sutrašnjem meču želi  da u potpunosti opravdaju poverenje selektora i pobedom se nametnu za buduće pozive. Srećno!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com