DruštvoEkonomija

Niš gradi Ekspo centar od preko 13.500 kvadrata

Veće grada Niša odobrilo je na poslednjoj sednici isplatu budžetskih sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Ekspo centra na “Loznom kalemu”.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Nišu (KLER) Milan Ranđelović je kazao da je KLER konkurisao kod razvojnog programa EU PRO za dodelu sredstava za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije Ekspo centra i odobreno mu je maksimalno mogućih 30.000 evra, dok će učešće grada za tu namenu biti nešto više od 48.700 evra.

“Ekspo centar na “Loznom kalemu” biće površine najmanje 13.500 kvadrata, s tim što će kongresna dvorana imati minimum 5.400 kvadrata, a sajamski prostor najmanje 8.100 kvadrata”, izjavio je Ranđelović.

On je rekao da će Grad Niš finansirati arhitektonske konkurse za izradu idejnih rešanja multifunkcionalnog objekta kulture, centralne zelene pijace i sportske arene. Ranđelović je rekao da je u toku arhitektonski konkurs za izradu idejnog rešenja multifunkcionalnog objekta kulture koji će se graditi na uglu Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića.

“Projektni zadatak tog objekta uradio je Zavod za urbanizam sa Društvom urbanista Niša i na osnovu njega je raspisan arhitektonski konkurs. Površine i struktura multifunkcionalnog objekta kulture biće definisane konkursnim rešenjem”, istakao je Ranđelović.

On je kazao da će grad finansirati izradu projektno-tehničke dokumentacije nove zelene pijace na prostoru “OTC” kraj Mašinske industrije i projektno tehničke dokumentacije sportske arene koja će verovatno biti građena na “Loznom kalemu”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com