Sport

NIŠ EKSPRES na Čairu: Radnički do pobede u prvom minutu!

U utakmici 9. kola Superlige Srbije odigranoj na Čairu, slavili su domaći i to ekspresnim golom u prvom minutu meča. Strelac gola bio je novajlija Miladinović.

Radnički nije mogao da zamisli bolji početak meča. Samo 70 sekundi nakon prvog sudijskog zvižduka zatresli su mrežu gostiju, na čijem je golu stajao nekadašnji igrač Radničkog Vladimir Bajić. U petercu gostiju napravila se gužva, a usamljeni Pavkov nije uspeo lepo da zahvati Petrovićevu loptu, međutim na pravom mestu bio je Ivan Miladinović, novajlija u redovima Nišlija. Radnički je od prvog minuta vodio sa 1:0 i pokazao da Čačani nemaju šta da traže na Čairu.

Gosti su prvi put zapretili tek na polovini prvog poluvremena, preko Zoćevića, koji je šutirao pravo u čuvara mreže Nišlija. Kasnije, usledila je još jedna šansa za njih u završnici prvog dela igre, kada je takođe bivši Meraklia Ignjatijević pokušao sa velike udaljenosti, međutim i ovaj šut je odbranio Živković.

U poslednjim sekundama lep prodor po levoj strani napravio je Arsić koji je pokušao da uposli Pavkova, ali je on samo uklizao u prostor golmana Bajića koji je prvi stigao do lopte.

Sem rano postignutog gola nije bilo većih uzbudjenja u prvih 45 minuta, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:0.

Novu priliku imali su domaći u 53. minutu, kada je dugu loptu sa desne strane Aksentijević uputio ka Stankoviću, ali se ovaj nije najbolje snašao i šansa je ostala neiskorišćena.

Igrao se 70.minut a uzdah malobrojne niške publike izazvala je nova šansa u režiji Arsića. Najpre je Caki Stojanović pokušao da uposli Pavkova, njega je ipak preletela lopta koja je nekako stigla do Arsića, a niški “bombarder” je snažnim šutem zatresao samo prečku golmana Bajića.

Desetak minuta kasnije, sreća je bila na strani Nišlija kada se Miladinović u naletu na jednu dugu loptu sudario sa golmanom Živkovićem, lopta je naišla na gostujućeg igrača Propadala koji je na, u tom trenutku prazan gol, šutirao glavom pored stative.

Do kraja meča mreže su mirovale, a lopta je uglavnom kružila sredinom terena.

Radnički zahvaljujući večerašnjoj pobedi zauzima 3.mesto nakon nedovršenog 9.kola, a u narednom kolu gostuje ekipi Partizana u Beogradu.

 9. kolo Superlige Srbije: FK Radnički – FK Borac (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 1000

Sudija: Srđan Obradović (Ivica Stojanović, Goran Stanojević, Milan Ilić)

Strelci: 1:0 – Miladinović,

Žuti kartoni: Jovanović, Stanković (Radnički) Vasilić, Filipović, Bajić, Aksentijević (Borac)

FK RADNIČKI: Živković, Arsić (Mrkić od 86.minuta), Aksentijević, Petrović, Raspopović, Kovačević (Noma od 68.minuta), Jovanović, Pavkov, Stanković, Miladinović, Golubović (Saša Stojanović od 58.minuta).

FK BORAC: Bajić, Vasilić, Otašević, Dupovac, Čađenović, Kostić, Ignjatijević (Propadalo od 46.minuta), Stamenić (Sajčić od 85.minuta), Zoćević, Lima Kruz, Filipović (Romanić od 61.minuta).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com