Društvo

Niš dobija prvi rolerkoster park u Srbiji

Adrenalinski zavisnici, ljubitelji zabavnih parkova, avanture i brzine, ali i oni koji do sada nisu imali priliku da se provozaju rolerkosterom, uskoro će to uzbuđenje moći da dožive u Nišu jer će taj grad do kraja 2019. godine dobiti prvi zabavni park u Srbiji, najavljuje investitor iz Kine Lei Wong.

Prema njegovim rečima, ovo će biti jedna od najvećih investicija u Srbiji, koja će, osim zabave i bogatog sadržaja, privlačiti mnoge turiste iz inostranstva i na taj način puniti budžetsku kasu. Pored klasičnih rolerkostera, park će, kaže, imati i jedan koji će ga izdvajati od ostalih u Evropi.

“U planu je da napravimo rolerkoster sa najvećim i najbržim slobodnim padom u Evropi, veličine Ajfelovog tornja, sa kog će posetioci, pri brzini od 140 kilometara na sat, imati osećaj kao da padaju sa pedesetog sprata”, rekao je Wong Niškim Vestima prilikom nedavog obilaska parcele.

Kako je objasnio, od vrha do dna “slobodnog pada” stizaće se za manje od deset sekundi, a na samom vrhu, pre famoznog pada, posetioci, po 8 njih u gondolama, moći će tokom kratke pauze da uživaju u neverovatnom pogledu na grad.

Wong ističe da će samo za ovu spravu biti izdvojeno oko 22 miliona evra, međutim nije precizirao koliko će koštati čitav park, jer su, kako kaže, pregovori još u toku.

Izgradnja parka planirana je na keju u Donjoj Vrežinu, pored bazena, a izgradnja bi trebalo da počne sredinom ove godine. Wong najavljuje i da će otkupiti Vrežinski bazen, ali dodaje da nikakve novine neće uvoditi kako ne bi menjao tradiciju bazena dugu nekoliko decenija.

“Jedino što ćemo postaviti jesu grejači, kako bi i u ovom bazenu voda napokon bila malo toplija. To neće uticati na cenu karata, pa obećavam da će Vrežinski bazen i dalje biti najpovoljnije kupalište u gradu”, ističe Wong.

Obzirom na to da će se zabavni park prostirati pored bazena, gde mnoge Nišlije na druženje vole da dolaze noću, Wong dodaje da nema razloga za brigu, jer će deo sa druge strane Nišave ostati neosvetljen, pa će oni koji žele tu i dalje moći da uživaju do ranih jutarnjih sati.

Wong razmišlja, kaže, da u tom delu postavi i bungalove, kako bi u “ljubavnim sastancima” mogli da uživaju i oni koji tu ne dolaze automobilima.

Vest da će kineski investitor, koji je inače vlasnik podzemne železnice u Ningbou u Kini, investirati baš u Niš iznenadila je mnoge Srbiji.

Na pitanje novinara Niških Vesti zašto je odlučio da ulaže baš ovde, Wong odgovara da se pre nekoliko godina zaljubio u Nišlijku koju je upoznao u Kini i sa kojom sada ima sina Maoa. Vremenom je, kaže, zavoleo i Srbiju, a naročito Niš, pa je želeo da na neki način pomogne gradu.

Kako most kod vrežinskog bazena nema ime, Nišlije su rešile da ga u znak zahvalnosti nazovu po Lei Wongu koji je baš na 1. aprilili doneo dobre vesti za njihov grad. Nadaju se, kažu, da će pored rolerkoster paka, uskoro moći da uživaju i u akva-parku u Niškoj Banji.

Bilo bi lepo da nije APRILILILI!!!
Aprilililili! Srećan vam Dan šale i nadamo se da se niste naljutili na nas! Ipak je Svetski dan šale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com