Društvo

Niš dobija botaničku baštu?

O osnivanju botaničke bašte u Nišu se često govori godinama unazad. Prirodno matematički fakultet spreman je da pokrene inicijativu za osnivanje jedne ovakve oaze biljaka, a podrška stiže i sa Univerziteta.

Niš bi osnivanjem botaničke bašte dobio pre svega oazu u kojoj bi se videla raznovrsnost i bogatstvo biljnog sveta, kažu sa prirodno-matematičkog fakulteta. Botaničke bašte u svetu i kod nas, najčešće vode upravo univerziteti, što bi bio slučaj i u našem gradu, a ona bi bila posebno važna za studente.

Za studente ovakva institucija ima veliki značaj jer bi na konkretnim primerima mogli da steknu ona znanja koja su sticali iz knjiga. Mogli bi da na licu mesta upoznaju biljni svet Srbije, Balkana, sveta...” kaže prof. dr Vladimir Ranđeloivć, Prirodno – matematički fakultet Niš.

Podrška osnivanju botaničke bašte stiže i sa univerziteta.

“Na mnogim univerzitetima postoje botaničke bašte, koje su i turistička atrakcija mnogih gradova. Ja sam siguran da ćemo dobiti podršku grada za njeno osnivanje“, izjavio je prof. dr Dragan Antić, rektor Univerziteta u Nišu.

Još uvek se ne zna tačno mesto gde bi se botanička bašta nalazila, ali je jedan od predloga da to bude niška Tvrđava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com