Društvo

Nikolić: Iz ove borbe izlazimo kao pobednici Teodora i ja

Tridesetjednogodišnji Marko Nikolić fitnes stručnjak rodom iz Vranja koji godinama radi i živi u Nišu krenuće na put dugačak hiljadu kilometara od Niša do Atine.

Na ovaj poduhvat odlučio se kako bi pomogao da se sakupi novac za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca, čije lečenje košta oko 50 hiljada evra.

On sa trčanjem kreće polovinom jula i planira da tu deonicu pređe za dvadesetak dana, svakodnevno po 45 kilometara.

https://www.facebook.com/mladjuska.petrovic/videos/1440520392760600/

Malena Teodora Cvetanović boluje od autoimune bolesti hemofagocitna linfo hitiocitoza (HLH). Ona  ima tek 15 meseci, a hemioterapiju prima već 41 nedelju.

Teodori je hitno potrebna transplatacija koštane srži u Bolonji. U humanitarnoj akciji koja uveliko traje, do sada je sakupljeno nedovoljno novca i ja sam rešio da pomognem”, kaže Nikolić.

Na putu do Atine Marku će pomagati prijatelj Vladimir Zdravković i devojka Stanislava Petrović.

Foto: Marko Nikolić, privatna arhiva

Kao motivacioni govornik Nikolić često vodi pravu bitku sa samim sobom, ipak sa ovom odlukom nije bilo puno nedoumica.

“Nisam maratonac iako su dnevne deonice na nivou jednog maratona, siguran sam da iz ove borbe mogu da izađem kao pobednik, ne ja sam – već Teodora i ja. Ne plašim se, jer ovde nisam bitan samo ja – u pitanju je jedan život. Nikada se nisam borio zbog medalja i pehara, borio sam se da uspem i pobedim, sebe, druge, život…”, kaže Nikolić za Niške Vesti.

Marko polazi 15. jula iz Niša, a njegov poduhvat mogu da prate svi preko njegovog Instagram profila.

NAČIN DA POMOGNETE – ODMAH

Slanjem SMS poruke sa brojem 494 na 3030 (Fondacija Budi human)

Dinarski: 160-503248-40;

Devizni: 00-540-0002662.2

IBAN broj: RS35160005400002662262

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

U Srbiji su se na sličan korak, mada nešto manju kilometražu odlučili Bogdan i Tamara, kada su prepešačili od Beograda do Niša, u želji da sakupe sredstva za izgradnju Hemato-onkološkog odeljenja Dečije klinike u Nišu. Oni su pešačenjem prikupili više od dva miliona dinara, od građana i donatora, o čemu su Niške Vesti pisale.

Marko Nikolić dodaje i da mu je uzor Teri Foks, Kanađanin koji je sa amputiranom nogom trčao “Maraton nade” još 1980. godine. Foks je u želji da obezbedi 24 miliona dolara za istraživanje raka od kojeg je i sam oboleo, nakon  143 dana i pretrčanih blizu 5400 kilometara završio u bolnici. Godinama posle njegove smrti nastavlja da živi ta priča.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com