Društvo

Nikoli (24) potrebna pomoć posle MOŽDANOG UDARA!

Mladom Nišliji, Nikoli Tasiću (24) potrebna je pomoć za lečenje u iznosu od preko četiri miliona dinara. Živi sa majkom, po zanimanju je fizioterapeut, ali nije u stanju da radi, jer je februara ove godine doživeo moždani udar sa teškim posledicama.

Nikolina tačka prekida desila se 15. februara kada je doživeo moždani infarkt. Do tada je živeo kao i mladići njegovih godina. Rođen je u Nišu, 1993. godine,  završio je Osnovnu školu “Sveti Sava”, a zatim i  srednju Turističku školu, da bi se kasnije prekvalifikovao  za fizioterapeutskog tehničara. Upisao je i Filozofski fakultet na departmanu za Engleski jezik i književnost, ali porodica nije imala para da plati prvu godinu studija.

Njegova majka kaže da je nakon svega što ga je zadesilo psihički preosetljiv, a za specijalističke preglede i dalje lečenje potrebno je  4.482.800,00 dinara, navodi fondacija “Budi human”.

Tog 15. februara  Nikola je hospitalizovan zbog slabosti desnih ekstremiteta. Sledi pojava vrtoglavice praćena povraćanjem, bolovima u levoj nozi i gubitak svesti. Ustanovljeno je da je pretrpeo moždani udar.

Tada se pojavljuje i duboka venska tromboza, ugrađuje mu se KV filter sa mrežicom na preponi kako bi se zaustavio tromb.

Kao posledica infarkta mozga, Nikolin govor je nejasan i teže se kreće. Pored šloga koji je preživeo, ovaj momak ima i dobroćudni tumor jetre, plućnu emboliju i rupu u srcu.

Novac za Nikolino lečenje potreban je za specijalističke preglede, genetske i laboratorijske analize, medikamente i rehabilitaciju koje porodica nije u mogućnosti finansijski da pokrije.

Nikoli se može pomoći preko fondacije “Budi human” upisom 368 i slanjem SMS na 3030, zatim uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Dinarski: 160-483416-75

Devizni: 00-540-0002289.9

IBAN broj: RS35160005400002289976

Pomoć za našeg mladog sugrađanina može se dati i Marini Adamović u Banci dobročinstva koja se nalazi u Obrenovićevoj ulici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com