Društvo

Nikola Kostić pobednik prvog školskog takmičenja u sklapanju Rubikove kocke

Iako je Rubikova kocka bila najpopularnija krajem 70-ih i početkom 80-ih godina, pronalaženje rešenja za sklapanje ove mehaničke igračke ponovo izaziva interesovanje među mladima. To su pokazali i đaci u Osnovnoj školi „Učitelj Tasa“. Na prvom školskom takmičenju u sklapanju Rubikove kocke, okupili su se svi, od prvaka do osmaka. Pobedio je učenik petog razreda, Nikola Kostić, koji je i organizovao ovo takmičenje.

“Izazov mi je da sklopim kocku što brže, i svakoga dana vežbam bar po sat vremena, i mogu čak da postignem vreme od 15 sekundi. Sada sam na takmičenju osvojio prvo mesto sa 22 sekunde”, kaže Nikola Kostić, pobednik školskog takmičenja.

“Ovo su sve oni sami osmislili, mi smo tu da ih usmeravamo. Jako je bitno da budu odvojeni od telefona i kompjutera, ovo jeste jedan od načina, razvija im se inteligencija, oni to rešavaju uz pomoć algoritama, naravno da jeste korisno da se bave ovakvom vrstom veštine, za dalji razvoj”, kaže nastavnik Aleksandar Georgijev.

Prva tri mesta zauzeli su Nikola Kostić sa 22 sekunde, Danijel Ivanović sa 25 i Nikola Novaković sa 28 sekunde. Sva trojica biće učesnici na opštinskom takmičenju sa ostalim osnovcima iz škola sa teritorije Gradske opštine Medijana.

Opštinsko takmičenje trebalo bi da bude održano u naredne dve nedelje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com