Kultura

Nikad veće interesovanje za Filmske susrete, projekcije po najvišim standardima

Ove godine publika na Letnjoj pozornici gledaće filmove uz najviše moguće standarde, i što se tiče slike i što se tiče tona, istakao je na prvoj konferenciji za novinare Srđan Savić, direktor Festilava. O glumačkim nagradama odlučivaće žiri koji će činiti Ana Sofrenović, Tihomir Stanić i Bojana Maljević.

Interesovanje publike za ovogodišnje Filmske susrete nikad nije bilo veće, istakao je Dejan Dabić, član Direkcije Festivala i član selekcione komisije.

Srđan Savić, direktor Festivala, ocenio je da su ovogodišnji Filmski susreti obogaćeni nizom kvalitetnih i zanimljivih pratećih manifestacija, jedna od njih održana je 23. avgusta na nišavskom keju kada je par stotina ljubitelja filma moglo da gleda kultni film „ Marš na Drinu“.

Kao i svake godine, Festival počinje prijemom kod gradonačelnika Niša u Gradskoj kući, u 20 sati, a zatim će uslediti defile glumaca na „najdužem crvenom tepihu u Srbiji“, od Gradske kuće, preko mosta do Tvrđave i ulaska na Letnju pozornicu što se očekuje nešto posle 20 sati i 30 minuta.

„Sve je spremno, i pored toga što očekujemo gužvu, jer je defile glumaca uvek spektakularan i privlači pažnju Nišlija, neće biti problema, jer će u svakom trenutku biti otvorene dve kapije na Letnjoj pozornici, jedna kroz koju će se ulaziti sa crvenog tepiha, i druga koja će biti otvorena za posetioce”, najavio je Savić.

Igrani film “Južni vetar” otvora ovogodišnje 53. Filmske susrete i glumačka ekipa ovog filma, zajedno sa rediteljem Milošem Avramovićem, potvrdila je dolazak u Niš. Ovaj film će na Letnjoj pozornici imati svoju svetsku premijeru, a Nišlije će, između ostalih, moći da vide i Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića, Dragana Bjelogrlića, Miloša Timotijevića, Srđana Žiku Todorovića i ostale.

Da podsetimo, na svečanom otvaranju, nagradu “Pavle Vuisić” za životno delo dobiće glumac Radoš Bajić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com