Hronika

NIJE PRIJAVILA UBISTVO?: Godinu i po dana zatvora Lidiji Stejković iz Galibabinca

Lidiji Stejković (48) iz Svrljiga izrečena je u četvrtak u Višem sudu u Nišu nepravosnažna presuda od godinu i po dana zatvora zbog izvršenja krivičnog dela Neprijavljivanje ubistva, odnosno krivičnog dela za koje se po zakonu može izreći zatvor od 30 do 40 godina.

Prema prvobitnoj optužbi Lidija je uhapšena i optužena da je svog ljubavnika Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac kod Svrljiga ubila u noći između 7. i 8. novembra 2016.godine u njegovoj rodnoj kući.

Zverski mučen i ubijen

Simonović je kobne noći zverski mučen. Njega je, zasada NN lice, rukama i nogama tuklo u predelu glave i tela, a zatim stezalo vrat, pa pertlama vezalo ruke za noge, nanevši mu tako brojne povrede, da bi mu na kraju obavili vrat i usta peškirom i košuljom.

– Osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci koju je optužena dužna da izdrži po pravosnažnosti presude, a u kaznu će biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru u periodu od 18. 11. 2016. do 21. 12. 2017. godine kao i vreme trajanja mere zabrane napuštanja stana u periodu od 21. 12. 2017. do 5.4. 2017. godine– izrečeno je u Višem sudu u Nišu.

Sestra u suzama dočekala izricanje presude

Ova odluka je sramna, zar da dobije godinu i po dana, a sahranila mi je brata? Rekla je Toplica S. sestra pokojnog Momčila, nakon čega je i sama Lidija odreagovala burno i rečima „ Da nećeš možda ti da mi sudiš?“. Da ne bi došlo do većeg sukoba ob su otrpraćene iz sudnice.

Tokom istrage i na sudu Lidija je uporno poricala da ima bilo kakve veze sa ubistvom Simonovića. Krunski dokaz protiv nje bili su tragovi Simonovićeve krvi na nogavici njenih farmerica što je pravdala time da su fleke nastale kada ga je vodila kod lekara u Nišu zbog visokog pritiska i povraćao krv. Međutim, tokom suđenja na osnovu nalaza veštaka dokazano je da krvave mrlje potiču iz vremena ubistva, što maltene znači da je Lidija bila prisutna kada je nepoznati ubica izvršio zločin, a da to nije prijavila.

Tokom suđenja tužilac je odustao od optužbe za ubistvo pa je Lidija na kraju okrivljena samo za neprijavljivanje zločina nad Simonovićem i osuđena na godinu i po dana.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com