Kultura

NEVEROVATNA ENERGIJA: Nemanjin spot za Rokoko varijacije Čajkovskog (VIDEO)

Tek što je u javnost izašao novi album violoniste Nemanje Radulovića koji je posvećen muzici Čajkovskog, 29. septembra je ovaj mladi umetnik snimio i spot za Rokoko varijacije sa svojim Dabl Sens orkestrom i to u Beogradu. Poslušajte i pogledajte kako Čajkovski zvuči kada ga svira naš Nemanja Radulović.

“Dragi prijatelji,
Nadam se da ćete uživati u našem novom spotu koji smo snimili u Beogradu za Rokoko varijacije”, napisao je Nemanja na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Da podsetimo, Nemanja Radulovć rođen je u Nišu, 1985. godine, a violinu je počeo da svira 1992. godine. Četiri godine kasnije nagrađen je Oktobarskom nagradom Grada Beograda, a 1997, primio je specijalnu nagradu srpskog Ministrastva prosvete kao “Talenat godine”.

Svoje muzičko obrazovanje nastvaio je 1998. godine u Visokoj školi u Sarbrukenu sa Džošuom Epštajnom, a 1999. na Muzičkoj akademiji u Beogradu sa profesorom Dejanom Mihailovićem. Sa četrnaest godina odlazi u Francusku, na Konzervatorijum u Parizu. Počasni je doktor nauka Univerziteta u Nišu, na predlog niškog Fakulteta umetnosti.

Nastupa širom sveta, ali, kako sam kaže, veoma mu je drago da svira i u svom rodnom Nišu. Ove godine dobio je i jedno od najvećih srpskih priznanja – orden, Karađorđevu zvezdu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com