Društvo

Neizvesno hoće li mali šahisti iz Niša otići na Kadetski ligu Centralne Srbije

Dok se većina klubova iz čitave Srbije mirno priprema za učešće na Kadetskoj ligi Centralne Srbije koje će se ove godine održati u Kragujevcu, niški Dečiji šahovski klub „Osnovac“ iz Niša još ne zna hoće li uopšte otići na takmičenje.

Za troškove i učešće na takmičenju na kome bi branili titulu Ekipnih kadetskih prvaka Centralne Srbije, njima je potrebno gotovo 70 hiljada dinara, zbog čega je neizveno hoće li niški mališani uopšte biti u prilici da se nadmeću u ovom sportu.

Da pokuša da osnovcima pomogne da odu u Kragujevac 30. aprila, klub prijatelja DŠK “Osnovac”, koji je prošle godine bio izuzetno brojan, ponovo pokreće javnu akciju prikupljanja sredstava, kako bi pomogao ekipi da ode na pomenuto takmičenje.

“Odaziv ne mora da bude veliki, biće dovoljno i “samo” 300 ljudi koji bi se odrekli jedne paklice cigareta.Vaše malo – Osnovcima može biti dovoljno“, navode oni.

Da li ćemo u tome uspeti ili će titulu predati bez borbe, biće poznato u narednih 7 dana, kada ističe rok za prijavu ekipa koje učestvuju na takmičenju.

Više na sajtu: https://www.facebook.com/events/1550214151669306/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com