Promo vesti

Nehirurška liposukcija kroz iskustvo poznate voditeljke

O revolucionarnom MCM (Med Contour Multipower) aparatu smo već pisali, i o tome kako je “čudo” savremene estetske medicine stiglo na jug Srbije i u Niš, zahvaljujući Longa Vita Aesthetica centru. Ono što je bilo privilegija poslovnih žena iz Londona, Pariza, Milana i drugih velikih zapadnih gradova, koje su svoje pauze na poslu koristile kako bi umesto na kafu “skoknule” upravo na tretman ovim aparatom, postalo je dostupno i našim ženama i devojkama (a i muškarcima, zašto da ne).

Znali smo već da je bezbolno, da je jeftinije i daleko manje stresno od klasične, operativne liposukcije. Ipak, trebalo nam je iskustvo iz prve ruke. Novinarskim rečnikom “human example” iliti ljudski primer. I pronašli smo ga baš u jednoj novinarki, poznatoj niškoj radijskoj voditeljki Jeleni Đorđević, koja je slikovito opisala svoje iskustvo nehirurške MCM liposukcije u Longa Vita Aesthetica centru , koje slikovito možemo nazvati i “Jelena – nekad i sad”.

Kako je Jelena svoj doživljaj tretmana i napredak detaljno opisivala iz nedelje u nedelju, izdvajamo najzanimljivije delove iz njenih tekstova.

Nedelja prva: Moram da priznam, poslednje dve godine nisu mi bile lake. Gubitak članova porodice, promena posla, preseljenje, sve to spada među najveće stresove koje čovek može da doživi. A stres utiče na organizam, to se zna. A stres i goji. I onda, nakon dvadeset godina mršavog života, suočim se sa petnaest novih kilograma. Odakle mi, stvarno ne znam, samo sam se jednog jutra probudila i bili su tu.

Naravno, telo nije naviklo na to, teško ih nosi. Pokušavala ja da ih se otarasim na više od nekoliko načina, ali nije pomoglo. Pa, kada dođeš u određene godine sve ide teže, a mršavljenje pogotovo.

Sama, dakle, ne umem da se izborim sa tim. A kada ne možeš sam, obratiš se profesionalcima. I tako odem ja u Aesthetica Longa Vita.

Dobar dan, dobar dan, čujem da imate aparat koji čuda čini, a zove se Med Contour Multipower. Apsolutni pobednik na svim takmičenjima u neinvazivnoj lipolizi, liposukcija bez seckanja. Da li biste bili ljubazni ukloniti ovu masnoću sa mog stomaka? Da budem „ljupka oko pupka“, što bi rekao Peđa D Boj u onoj pesmi?

Na moju sreću, vlasnica poliklinike Aleksandra Petković i doktorka estetske medicine Jelena Paunković su rekle – može. Ali hajde da te prvo upoznamo sa aparatom, da znaš šta te čeka.

Nakon upoznavanja sa aparatom nekako sam stekla utisak da je to početak jednog divnog prijateljstva. Stavila sam potpis na papir i ne mogu da dočekam da mi Med Contour Multipower zaista i postane najbolji prijatelj…

Nedelja druga: Približavam se polako ulici Majakovskog broj 34, gde se nalazi Aesthetica Longa Vita. Na momente polako, a onda ubrzam korak, ma maltene i potrčim da bih što pre stigla do njih. A kako i ne, pa napraviće od ove babe devojku! Mislim, skoro pa da je tako… Objasnili su oni meni kako tretman ide, ali dok ne isprobaš na sopstvenoj koži, bukvalno, ne znaš šta te čeka.

Da se razumemo, i da se neko ne uvredi, nisam ja baš tolika. Ali kada za kratko vreme nakalemite dodatnih 15 kilograma na sebe, ne može osnovna konstrukcija tela to da izdrži. A da ne pominjem žali Bože garderobe kojoj ne mogu ni da priđem, gleda me iz ormara i patimo zajedno. Žene me razumeju i znaju o čemu govorim.

Ali ono što moram da vam kažem, pre no što vam opišem konkretan tretman u detalje, jeste da sama mašina sa supermoćima koja se zove Med Contour Multipower, neće moći da dođe do izražaja ukoliko ne ispratite čitav proces. U čemu se on sastoji?

Pa prvo i osnovno, morate da pijete bar 3 litre vode dnevno. To uopšte nije problem kada je napolju 40+ stepeni. Ali čak i za vodopije kao što sam ja može da nastane problem kada vam organizam ne traži toliko vode, a jednostavno se mora, to je osnova za sve. Dalje, nema ugljenih hidrata, testa i testenine. Pa ako se suočite sa tim, možda će vam ono “nema voća” doći glave. U sezoni kada vas dinje, lubenice, breskve i grožđe gledaju sa svake tezge i police, a vi morate da okrenete glavu i ne uzvratite na taj očigledan flert, to može da vas dovede na ivicu. Izdržite, tako vam Boga, izdržite!

Ako vas ni to ne pokoleba, da li se rodio taj koji će Srbinu, ili Srpkinji u ovom slučaju, da uskrati čašicu alkohola? Ono bez čega ni dan ne može da zamisli? Ono što je i lek i potreba u ovim stresnim… decenijama? Usred leta i provoda? Samo mogu da ponovim, izdržite, tako vam svega, izdržite! Dokazaću da vredi!

Nedelja treća: Videla sam do sada neke komentare tipa „probuši kašiku“. Ama, neće! Moja kašika je odavno probušena, ali dođete u situaciju (i u godine, da se ne lažemo) kada jednostavno morate da uradite nešto više. Ja lično ne jedem hleb, slatkiše, brzu hranu… Ali nije dovoljno. Nekada morate da jednim pucnjem probudite metabolizam, da se seti kako je nekada radio, da ga uplašite i ubrzate, pa da ponovo proradi. Tako da je to bušenje kašike nekada način života, ali jednostavno više ne funkcioniše.

Dakle, sada kada je to rešeno, da pređemo na bitne stvari. Sam tretman.

Odmah da kažem, ništa ne boli. Nadam se da nemate ništa protiv vrućine, jer ume da baš bude vrućko na momente, ali to jedino što treba da se istrpi.

Pošto u mom slučaju radimo na stomaku, koji je kod većine žena slaba tačka i najviše muke ima da se skine taj pojas za spasavanje, prvo se specijalnim vakuumom, u sastavu supermoćne mašine Med Contour Multipower, bukvalno otpuše limfni čvorovi, zašto, objašnjenje sledi. Vrat, pazuh i prepone, ti limfni čvorovi su tretirani. Onda sledi sonda, ona koja je pod uglom od 120 stepeni. Pod tim uglom jednostavno polomi masne ćelije, raspuknu se. Masiraju se delovi tela (stomaka) i struka neko vreme. I greje baš. I onda sledi drenaža koja svu tu masnoću koja iscuri jednostavno usmerava dalje, što dalje od jetre (jer svi znamo koliko jetra ne sme da se zamasti, jako bitan organ) da bi ih telo izlučilo putem znoja i mokraće. Zato je i jako bitno da se piju velike količine vode, što više vode, više tih nepotrebnih atoma izbacite iz svog organizma.

Sam tretman traje oko sat vremena, desetak minuta gore-dole. Jeste da je spoljna temperatura bila oko 40, ali nije bilo teško podneti toplotu sonde. Pogotovo kada nakon tretmana pogledam rezultate. Zavisi od toga koliko ima masnih naslaga na kom delu struka i stomaka, i razlika je uočljivija. Pa recite mi kako biste inače mogli da izgubite po nekoliko centimetara za sat vremena. Brojke govore dovoljno.

Nedelja četvrta: Verujem da ste i do sada po netu tražili zdrave recepte. Ma želite vi da izbacite i pšenicu i mleko i hoćete baš da napravite taj hlebac od heljde i raži i ostalih finih semenkica… Ali nađete recept koji, pored toga, sadrži i jaje troglave aždaje, runolist sa Triglava i neke silne začine za koje u životu niste ni čuli da postoje. Neke ste čak i našli i od muke automatski smršali trista grama kada ste videli koliko koštaju.

A onda se pojavi Aesthetica Longa Vita i servira vam recepte. Oduševila sam se kada sam videla čega sve ima u sveščicama koje sam dobila, a dostupno, i normalno, i imate sastojke, ako ne u svojoj kuhinji, a onda u obližnjem marketu. I ne udara po džepu, sve regularno. Pa lepo objašnjeno šta ćete za koji obrok. I ništa previše striktno, postoji nekoliko opcija, možete lepo da odaberete. Jedino je važno da zapamtite šta treba da izbegavate, a kada uhvatite ritam, onda već zaista možete da odaberete odlične sastojke i napravite gozbu na kakvoj bi vam i Luj XIV pozavideo.

Ono što je važno je ne preskakati obroke. Ne znam šta tu treba da se posebno naglasi, to već i sami znate. Samo ponekada treba da se podsetimo. Kada stomak ne dobija hranu redovno, u određeno vreme, nije siguran kada će naredna doza hranljivih sastojaka, pa sve to lepo uskladišti, svu tu masnoću, da bi imao šta da sagoreva do narednog puta. Onda mu vi date jaku hranu, pa on opet uskladišti, jer opet nije siguran kada će naredni obrok. I tako više utrpa međ zalihe nego što potroši. Jedino što se tu potroši je vaša energija. Zato je jako važno ne preskakati obroke i dati mu ponešto nekoliko puta dnevno, po mogućstvu u isto vreme. Uostalom, samo se setite medveda. Zašto on ne smrša preko zime dok spava i ne jede ništa? Pa zbog tog taloženja masti. Medved je velika životinja. Ne budi kao medved.

Nedelja peta: Toliko mi je gubljenje centimetara dalo vetar u leđa, da ni sada, kada su tretmani gotovi, ne posežem za hranom koja nije na spisku. Jednostavna odvika, ako nešto dugo ne jedeš, više ti se ni ne jede.

Moram da priznam da sam u startu i ja bila neverni Toma. Pre nekoliko nedelja, kada sam krenula na tretmane u  Aesthetica Longa Vita verovala sam da će biti neke promene, ali mislila centimetar, dva, pa dobro, i to je nešto. Ali ne, možda izgleda neverovatno, ali zaista deluje, količina centimetara koji su netragom nestali meri se većim brojkama. A najbolja strana čitave priče je što se aktivira to sistematsko uništavanje masnih ćelija, pa se i nakon tretmana proces nastavlja.

A meni se, opet priznajem, dešava i da često ujutru zakasnim na posao, prvo zato što ne mogu da odlučim šta od ponovo dostupne garderobe da obučem. A drugo, zagledam se u svoje novo/staro telo u ogledalu, pa dok poverujem da sam to opet ja, mnogo vremena prođe.

Za ovo poslednje želim da se izvinim kolegama. A za sve prethodno želim da se zahvalim Aleksandri Petković, osnivaču Longa Vite, Jeleni Paunković, doktoru estetske medicine. I naposletku Mileni Popić, terapeutu, koja je imala strpljenja za sve moje priče, zapitkivanja, traženju objašnjenja za svaku sitnicu, koja je pratila moj napredak i koja je, glasno koliko i ja, vrisnula od sreće kada je videla rezultat. I nacrtala smajlija pored poslednjih cifara.

Ne smem sada da ih obrukam, tako da nastavljam da radim na svojoj vitkoj liniji. Isto to želim i predlažem i vama. Najiskrenije preporuke za  Aesthetica Longa Vita u ulici Majakovskog 34, lokal L4. Vidite i sami da deluje, poklonite to i sebi prvom prilikom. Svakako vredi!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com