Društvo

NEDELJU DANA PROTESTA: Šetači aplauzom pozdravljali policiju koja prati kolonu

Sedmog dana protesta šetnja je na Trgu kralja Milana započela simbolično – u 5 do 12.  Protestom koji je prošao bez incidenata, studenti i oni koji se tako osećaju i ovog puta iskazali su nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji.

 

Pripreme za šetnju

 “Dole diktatura”, “Gotov je”, “Nije nam predsednik”, povici su i skandiranja koji već nedelju dana odjekuju niškim ulicama.

Sedmog dana protestne šetnje demonstranti su sa centralnog gradskog trga krenuli kroz Obrenovićevu ulicu, zatim su prošli ulicom Nikole Pašića i zastali su ispred Skupštine grada gde su imali performan “O(ne)svesti se”.

Nakon toga, Sinđelićevim trgom odšetali su do zgrade Osnovnog suda, odakle se čulo skandiranje “Hoćemo pravdu”.  Šetači su se zatim ulicom 7. juli uputili do Gradske kuće.

Foto: Niške vesti

I ovoga puta pozivali su sugrađane koji su ih znatiželjno posmatrali sa terasa i prozora da im se pridruže. Niške policijace, koji su pratili kolonu, pozdravili su aplauzom.

Protestna šetnja prošla je bez incidenata, a procene su da je bilo više od hiljadu ljudi.

Od protesta neće odustati, podsećaju šetači, sve dok im zahtevi koje imaju ne budu ispunjeni. Među zahtevima jesmena članova RIK-a i REM-a, kao i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i uredništva RTS-a.

Osim Nišlija, protestne šetnje se organizuju širom Srbije, a najmasovija je u Beogradu. Prema nekim podacima, ulicama glavnog grada u subotu je šetalo više desetina hiljada ljudi.

Sutrašnje okupljane zakazano je za 18h.

Foto: Niške vest
Foto: Niške vesti

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com