Kultura

Nastupom Olivera Katića završeno Medijanino kulturno leto

Nastupom Olivera Katića i članova škole muzike „By Heart“ završeno je ovogodišnje Medijanino kulturno leto u Parku Svetog Save.

Talentovanim Nišlijama ovo je bio prvi zajednički nastup u svetosavkom parku. Pobrali su nesebične simpatije pred svojom publikom i obećali da će ih njihov grad uskoro opet videti i čuti.

Veče pre toga, ANIP „Mozaik“ i orkestar „Đuvegije“ darivali su Nišlijama nastupe za pamćenje.

Preko 200 mališana, folkloraca, nastupilo je na bini u svetosavskom parku, a posle zajedničke fotografije za sećanje ispred Hrama cara Konstantina i carice Jelene. Igre iz ovog dela Srbije završili su užičkim kolom zajedno sa publikom i članovima porodice koji su im pružali podršku pre i tokom nastupa.

Orkestar „Đuvegije“ svojim je nastupom u najlepšem niškom parku počeo obeležavanje 45 godina rada na muzičkoj sceni.

Dvočasovnim koncertom su kažu želeli da se oduže Nišlijama, koji su mnoge značajne porodične trenutke proslavili sa njima. Koncert je i poklon Gradskoj opštini Medijana koja ih je prošle 2017. godine, darivala Blagodarnicom, opštinskim priznanjem, za dugogodišnji rad i doprinos očuvanju kulturne baštine. I koncert „Đuvegija“ završen je kolom u svetosavskom parku.

Medijanino kulturno leto počelo je 22. juna, a od tada su održani koncerti Borisa Režaka, Garavog sokaka, Lutajućih srca i Posetilaca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com