Kultura

Narodno pozorište obeležilo Svetog arhangela Mihaila

U prostorijama Narodnog pozorišta danas je simbolično obeležena krsna slava ove institucije, Sveti arhangel Mihailo, uz prisustvo kolektiva Pozorišta i mnogobrojnih zvanica.

Slavi su, pored glumaca i zaposlenih u Pozorištu, prisustvoval i brojni gosti iz javnog i kulturnog života grada. Ispred Narodnog pozorišta govorila je v.d. upravnika Dragana Petrović koja je najavila i planove za budući period:

“Slavimo kao i svake godine, iskoristila bih priliku da svim Nišlijama koji slave čestitam Aranđelovdan. Što se Narodnog pozorišta tiče do kraja godine imaćemo mnoga iznenađenja, već 29. novembra imaćemo premijeru predstave “U čije ime” u režiji Milana Karadžića kao i 16. decembra premijeru “Cigani lete u nebo” mjuzikl u režiji našeg Deska.”, istakla je ona.

I naredne godine će, kažu, nastaviti u istom ritmu kada će na programu biti dela bazirana na komediji i melodrami, jer smatraju da se našim sugrađanima takav repertoar najviše dopada.

Nakon ugodnog druženja uz muziku i razgovor, usledio je obavezan ritual osvećenja i sečenja slavskog kolača.


Arhanđel Mihailo je, prema verovanju, “živi svetac”. Verovanje kaže da taj anđeo nije umro i da i dalje po potrebi silazi među ljude, na zemlju, kao putnik ili prosjak.

Crkva procenjuje da je Aranđelovdan kao slava po broju vernika na drugom mestu, posle Svetog Nikole.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com