Hronika

Napad na vlasnika kafane, metak zaglavljen u cevi spasao više života

Pukom srećeom danas je u Nišu izbegnuto krvoproliće. Mladić koji je u petak oko 12 sati ušao u nišku kafanu „Grand“ najpre je počeo da vređa vlasnika, posle čega su se i fizički obračunali.

Kako tvrdi vlasnik kafane Goran Stanojević, mladić je posle kraće svađe potegao pištolj i uperivši ga prema njemu, više puta pokušao da ispali hitac, ali se metak najverovatnije zaglavio u cevi.

„Mladića koji je ušao u kafanu uopšte ne poznajem od ranije. Došao je u kafanu optužujući mog sina da se podsmeva njegovim klipovima na ‘Jutjubu’ i počeo da preti u da vređa. Posle kraćeg verbalnog duela, iznenada je potegao pištolj marke luger, uperivši ga u mene sa razdaljine od pola metara. Na sreću metak se zaglavio u cevi. Tada sam pokušao da mu oduzmem pištolj, ali se on otrgao, izvadio šaržer, pa ponovo repetirao i tako više puta pokušao da puca na mene. Kad mu to nije uspele uperio je pištolj u mog sina. Srećom stari pištolj ni tada nije opalio“, kazao je Stanojević.

On kaže da se tada umešalo osoblje, kao i gosti iz kafane, te da je i njih mladić jurio po kafani i dvorištu, pokušavajući da puca i u njih.

„Kada je vide da pištolj neće da opali, potpuno je podivljao, lomio sve po kafani, vikao, pretio. Uspeli smo da ga savladamo. Pao je preko stola i tada je dobio udarac u glavu, nakon čega se izvukao i pobegao. Čuli smo kasnije da je otrčao do drugara da se presvuče, pa je otišao da mu u Hitnoj saniraju ranu“, priča Stanojević.

Niška policija kojoj je slučaj prijavljen, pronašla je osumnjičenog, istraga je u toku, a o svemu je obavešteno tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com