Hronika

Napad na predsednika Opštine Niška Banja

Predsednika opštine Niška Banja Dejana Jovanovića na putu od kuće do posla udario nepoznati napadač. Osnovno javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca za kojim se traga. U Opštini veruju da je napad povezan sa prodajom hotela Partizan i Ozren.

Na putu do posla nepoznati napadač pesnicom je udario Dejana Jovanovića predsednika Opštine Niška Banja, jutros oko 8 i 30. Nakon udarca u predelu slepoočnice napadač je pobegao, a predsednik je nakon ukazane pomoći i prijavljivanja incidenta nastavio sa dnevnim aktivnostima.

Krenuo sam od kuće ka zgradi opštine i pričao telefonom sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Ždraletom kada sam u jednom trenutku osetio jak udarac u desnu slepoočnicu koji me je oborio na zemlju. Video sam mlađeg čoveka u plavoj jakni sa crnom kapuljačom na glavi, starog oko 25 godina i visokog oko 170 centimetara, kako ponovo kreće ka meni. Onda je jedna prolaznica počela da viče: “To je predsednik opštine Niška Banja, zašto ga bijete”, i on je pobegao preko šetališta ka Zelengori“-kaže Jovanović.

Predsednik Opštine veruje da napad ima veze sa postupkom koji je juče završen u vezi hotela Partizan i Ozren u Niškoj Banji. Naime, juče je kod Poreske uprave završen postupak po poslednjoj zabeležbi za potraživanja koje su zainteresovane strane imale nakon privatizacije “Srbija turista” u čijem su se sastavu nalazila ova dva hotela.

Član veća opštine Niška Banja Miroslav Đokić tvrdi da ovaj napad nema nikakve veze sa događajima koji su u poslednje vreme potresali grad.

Juče je pokrenut postupak u Grada u katastru, po nalogu Republičke agencije za imovinu, da se otklone poslednje prepreke koje onemogućavaju Poresku upravu da pokrene novi postupak za licitaciju ova dva hotela, jedino to može biti uzrok ovog napada“-kaže Đokić.

On i ostali članovi veća kao i predsednik Opštine veruju da je napad povezan sa ovim spornim privatizacijama hotela i da nikako nema veze sa paljenjima automobila i napadima na druge gradske funkcionere. Oni ističu da je Niška Banja turistička opština odvojena od grada i da imaju dobre odnose sa svim gradskim i stranačkim (SNS) funkcionerima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com