Sport

Najbolji srpski teniseri ponovo u Nišu!

Protivnik Srbije u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa 2018. biće Amerika, a u periodu od 2. do 4. februara niška publika će biti u prilici da ove mečeve gleda uživo u hali “Čair”.

Mečevi će se igrati na šljaci, što je potvrdila i Međunarodna teniska federacija (ITF).

Srbija je, kao domaćin, izrazila želju da ovaj susret bude odigran u Nišu, a definitivnu odluku o tome doneo je ITF koji je vlasnik Dejvis kup takmičenja.

„Niš je uvek bio sjajan domaćin i imali smo veliku podršku publike. Dve pobede smo ostvarili u Nišu (protiv Švedske i Rusije), nadamo se da ćemo nastaviti sa uspešnim nizom. Šljaka je podloga koja najviše odgovara našem timu u odnosu na američke igrače koji bolje rezultate imaju na tvrdim i bržim podlogama“, objašnjava selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

On je naveo da ga raduje što su i mladi teniseri u usponu forme, kao i da se nada će se Janko Tipsarević oporaviti i da će konkurisati za tim.

Podatak koji ide na ruku našim teniserima je to da je Srbija 2010. godine kada je osvojila Dejvis kup takođe u prvom kolu dočekala SAD.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com