Društvo

Nagrade najboljim učenicima specijalnih škola

Gradska opština Palilula priređuje u četrtak, 6. jula prijem za najbolje učenike, njihove roditelje i direktore dve specijalne škole koje rade na teritoriji ove opštine. Nagrade za postignuti uspeh dobiće Specijalna škola sa domom učenika “Bubanj” i škola za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar”.

Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula, uručiće nagrade i priznanja najboljim učenicima u ovim školama. Nagrade će dobiti  Veljko Stojanović iz škole 14.oktobar, kao i Bojana Jovanović iz Specijalne škola “Bubanj”.

“Briga o deci i mladima jedan je od najvažnijih zadataka Gradske opštine Palilula, posebno o onima koji postižu najbolje rezultate u školi. Tako se najbolji učenici i studenti iz obrazovnih ustanova sa teritorije opštine, po tradiciji, nađu na novogodišnjem kalendaru”, kažu u ovoj opštini.

“Saradnja sa specijalnim školama je izuzetno sadržajna i obuhvata podršku brojnim aktivnostima škola, u poboljšanju uslova rada, obrazovnom procesu, organizaciji naučnih skupova, seminara, učešću dece na takmičenjima i susretima”, kaže predsednik opštine Palilula, Aleksandar Ždrale.

Opština pomaže u organizaciji jednodnevnih izleta, kao i odvijanju društveno- humaniratnih aktivnosti koje mogiu biti od koristi deci sa smetnjama u razvoju.

Na predlog ove opštine, školi „14.oktobar“ donirano je kombi vozilo za prevoz učenika.

“Na nama je da kao lokalne samouprave učinimo sve što možemo da pomognemo deci, ohrabrimo roditelje i doprinesemo podizanju svesti građana o uvažavanju različitosti”, poručili su iz opštine najavljujući uručenje nagrada 6. jula.

Škola 14. oktobar, Foto: D.Vidojković

U GO Palilula radi sedam osnovnih, dve specijalne i tri srednje škole, kao i tri fakulteta.

Da podsetimo, povodom završetka ove školske godine, đacima generacije u osnovnim školama, na Vidovdanskoj akademiji, u Svetosavskom domu ova opština je takođe uručila prigodne poklone.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com