Sport

NA STRELIŠTU U MALČI NOVA SPORTSKA DISCIPLINA. Pucački izazov “Shooting challenge”

U subotu 22. septembra, u Nišu na strelištu Malča, sa početkom u 11 sati startovaće pucački izazov pod nazivom „Shooting challenge“.

Reč je o novoj sportskoj disciplini, koja će od dvočlanih timova zahtevati spretnost, brzinu, preciznost i smisao za timsko delovanje. Disciplina u kojoj će dominirati upotreba različitih vrsta oružja; sopstvenog i oružja organizatora. Takmičari su obavezni da nastupe sa sopstvenim oružjem za ličnu bezbednost, pištolji i revolveri u kalibru 9 mm i većem, a ostalo oružje obezbediće organizator.

“U igri je više poligona, sa postavljenim različitim metnim situacijama. Takmičari će imati slobodu u rešavanju zadate metne situacije, ali i obavezu da se međusobno dopunjuju, jer će biti uslovljeni obostranim aktivnostima. Bore se zajedničkim snagama za timski rezultat, a sve to uz maksimalne mere bezbednosti, koje su najbliže propisane pravilima praktičnog streljaštva”, ističe Vlasta Stanojević predsednik SRO “Safari klub”.

Čvrsta ruka, vešto oko, psihička stabilnost, dupli trip, biće elementi koje moraju ispuniti dvočlane ekipe za vrhunski rezultat, koji će odlučivati moć elitnih timova u ovom delu Evrope.

“Biće to dolazak po dozu adrenalinana. Safari klub, klub sa najviše iskustva u ovakvim sportskim disciplinama uz pomoć specifičnih meta i najmodernih sredstava za merenje vremena, skrojio je nov adrenalinski paket koji će predstavljati izazov za predstavnike elitnih jedinica, sportskih klubova, ali i sve one koji smatraju da imaju dovoljno veština da odgovore na ovaj izazov”, dodaje Stanojević.

Očekuje se da će novo, oružje, kao i bord sponzora motivisati takmičare, da učestvuju u ovoj sportskoj manifestaciji. Program je zamišljen kao zahtevna, uzbudljiva i adrenalinska sportska disciplina na kojoj će biti čast okititi se sportskim priznanjem, kako pojedinačnim tako i timskim.

Broj ekipa biće ograničen, da bi se zadržala forma sportskog takmičenja. Pokrovitelj manifestacije je grad Niš. Prijavljivanje se vrši na mejl adresu safari@mts.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com