Društvo

Stotinak vespi na niškim ulicama – biće to divan prizor!

Više od sto vespi naći će se na niškim ulicama u subotu 8. jula, a to je samo deo trodnevne manifestacije koju organizuju niški vespaši.

Dan ranije počinje već tradiicionalni skup vozača ovih dvotočkača pod nazivom “Brdski reli 2017”.

Organizator trodnevne manifestacije je “Vespa klub Naisus” iz Niša.

“Najbitnije na ovim skupovima nam je da propagiramo bezbednu vožnju. Znam da će i ove godine najzanimljiviji Nišijama biti naš defile gradskim ulicama. On počinje u subotu 8. jula u 10 sati kada polazimo iz centra grada, naše baze Kluba “Vespa” vozimo do  Latinske crkve u Gornjem Matejevcu a onda pešačimo do manastira Sveti Jovan. Vožnju nastavljamo ka Kameničkom  visu, gde su planirane igre spretnosti”, kaže za Niške Vesti Dejan Tonić, jedan od prvih članova ovog niškog udruženja.

Igre spretnosti su simpatične većini vozača, jer je jedan od zadataka što sporije voziti motor ili biti vičan u igri “Uhvati kobasicu”.

Ovo je četvrta godina za redom kako niški vespaši okupljaju prijatelje iz čitave Evrope sa glavnim motivom “Bezbedno, sa stilom”. Dolazak su potvrdili vespaši iz Grčke, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Bezbednost na ulicama je nešto što nam manjka i upravo su se time vodili niški ljubitelji simpatičnih dvotočkaša.

“Podaci zabrinjavaju. Za deset godina u Evropskoj uniji povređeno je oko 5 hiljada vozača motora, dok je isto za deceniju u Srbiji povređeno čak 28 hiljada vozača dvotočkaša. Taj podatak govori koliko moramo da vodimo računa o bezbednosti”, rekao je  Ivan Žikić, član niškog kluba.

“Vespa klub Naisus“ osnovan je na Vidovdan 2012. godine i broji dvadesetak aktivnih članova, svakog dana ima ih više. Redovni su učesnici i mnogih nacionalnih okupljanja jer imaju odličnu saradnju sa Vespa Savezom Srbije, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com