Region

Na Staroj planini broj turista povećan za 35 odsto

Hoteli “Stara planina” i “Babin zub” imali su u toku protekle zimske sezone 35.000 gostiju, što je u odnosu na 2016. godinu povećanje od 35 odsto.

Hoteli “Stara planina” i “Babin zub” imali su u toku protekle zimske sezone 35.000 gostiju, što je u odnosu na 2016. godinu povećanje od 35 odsto, izjavio je direktor državnog preduzeća “Stara planina resort” Goran Karadžić.

Karadžić je agenciji Beta rekao da je u 2017. godini u hotelima “Stara planina” i “Babin zub” bilo 47.000 gostiju.

“Najveći broj gostiju iz Srbije, ali za ovih nekoliko godina koliko hotel radi, bilo je gostiju iz svih zemalja sveta”, rekao je Karadžić.

On je kazao da su rastu broja turista na Staroj planini, izgradnjom puteva, značajno doprinele okolne opštine Svrljig, Bela Palanka, Knjaževac, Pirot, Zaječar, Sokobanja i grad Niš.

“Ostalo je još da se uradi pet kilometara puta Svrljig-Kalna i da se pokrene izgradnja puta od Koridora 10, od deonice koja vodi od Niša ka Pirotu”, rekao je Karadžić i dodao da se radi o velikoj investiciji pošto je dužina puta do Koridora 10 oko 38 kilometara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com