Hronika

Na niškom aerodromu uhapšen Kamerunac zbog lažnih dokumenata

Kamerunac Djamen Aime (27) uhapšen je na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu prilikom pokušaja da sa lažnom švedskom boravišnom dozvolom otputuje avionom za Dortmund.

On je, kako saznajemo, u Beograd doputovao avionom iz Istanbula gde navodno igra fudbal, a onda je autobusom došao u Niš odakle je put hteo da nastavi 9.aprila avionom za Nemačku.

„Prilikom pasoške kontrole na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu primećeno je da on poseduje falsifikovanu švedsku boravišnu dozvolu nakon čega je uhapšen i procesuiran. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu, izrečena mu je uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci koja će se izvršiti ako u naredne dve godine ponovi krivično delo u Srbiji. Izrečena mu je i mera proterivanja iz Srbije sa zabranom ulaska u našu zemlju u naredne tri godine“, kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

Prema našim saznanjima, Kamerunac se nakon privođenja pravdao kako je nameravao da preko Nemačke otputuje do Švedske samo da bi operisao tumor na leđima zbog kojeg ne može da ispunjava obaveze u klubu u drugoj turskoj ligi u kojem igra.

Imao je važeći pasoš i nije sporio da je švedska boravišna viza koju poseduje falsifikovana, navodeći da je nakon hirurške intervencije u Švedskoj imao nameru odmah da se vrati u Tursku. On je kod sebe imao i povratnu avionsku kartu za let iz Beograda za Istanbul.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com