Hronika

NA MESTU UBISTVA: Cveće i spomen-ploča Ćenti i Saši Ludaku

U Nišu je ispred kafića „Pandora“, na mestu gde su 26. juna ove godine pištoljem ubijeni Žarko Savić Ćenta (33) i Aleksandar Anđelković zvani Saško Ludak (35), osvanulo spomen-obeležje sa imenima nastradalih.

Pretpostavlja se da su u znak sećanja, mesto krvave tragedije mermernom pločom i cvetnim grmom obeležili prijatelji i rodbina nastradalih. 

Foto: Jelena Ćosin

Oni su ubijeni u pucnjavi u strogom centru Niša kada su izlazili iz kafića “Pandora” u koji su svratili nakon suđenja za ubistvo Marka Pavlovića i ranjavanje njegovog brata Miroslava pre devet godina u Mokranjčevoj ulici.

Dvojica napadača dovezla su se na skuteru sa kojeg su otvorili vatru, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu.

Ćenta je ostao mrtav na licu mesta dok je Anđelković ubrzo podlegao povredama u niškoj bolnici. Ni muškarac koji ih je usmrtio, niti njegov saučesnik koji ga je motociklom dovezao do “Pandore” još nisu identifikovani.

Savić i Saško imali su “debele” dosijee u policiji, a pretpostavlja se da je motiv likvidacije – osveta.

Podsetimo, avgusta prošle godine, Anđelković je preživeo atentat u Dušanovoj ulici u Nišu, kada je ispod njegovog “golfa” eksplodirala bomba koja mu je raznela nogu. Nakon toga Anđelković je bio na oprezu pokušavajući da se zaštiti. Kupio je skupoceno blindirano vozilo i postavio stražarnice ispred svoje kuće. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com