Zdravlje

Na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju obavljeno 1000 operacija

Lekari Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju u Nišu za godinu dana izvršili su hiljadu operacija, od čega 238 na otvorenom srcu, rečeno je na dan slave ove klinike Sveti Stefan Dečanski.

slava

U izgradnju i opremu ove klinike država i donatori su uložil tri hiljade evra. Počela je sa radom pre godinu dana i jedna je od najuspešnijih u Evropi.

„Zaključno sa ovim danom na Klinici za kardiovaskularnu i transplatacionu hirurgiju urađeno je više od 600 operacija iz oblasti vaskularne hirugije i 238 kardio primarnih hirurških operacija, što znači da predviđeni plan od 250 operacija na otvorenom srcu će biti prevaziđen do kraja ove godine. Rezultati su iznad svih očekivanja jer, prema oceni suprevizora iz Beograda, procenat smrtnosti pacijenata posle operacije je na veoma niskom nivou“, rekao je  pomoćnik direktora Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju u Nišu, Saša Živić.

Osim operacija na otvorenom srcu i krvnim sudovima, na najmlađoj niškoj klinici urađene su i tri tanspalatacije bubrega, a prema ranijim najavama u planu su i transplatacije jetre.

Danas je Klinika za kardiovaskularnu i transplatacionu hirurgiju u Nišu obeležila slavu Sveti Stefan Dečanski.

Vladika Teodosije je, nakon sečenja slavskog kolača, obišao sve pacijente.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com