Društvo

Na Dan kopnene vojske Srbije odlikovani oficiri i vojnici

Odlikovanja koja je za čak 49 oficira, podoficira, vojnika i civilnih lica na radu u Vojsci Srbije odredio predsednik Republike Srbije, svečano su dodeljena u četvrtak 16. novembra u niškom Domu vojske, na Dan kopnene vojske Srbije i Dan pešadije.

Svečanoj akademiji prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa saradnicima, predstavnici Grada Niša, lokalnih samouprava, verskih zajednica i drugi gosti.

Sekretar predsednika Republike Nikola Selaković

“Odlikovanja su jedan od važnih stvari svakog oficira, podoficira i svakog ko radi u vojsci. Današnji dan, 16. novembar svetkuje se i obeležava kao Dan vida kopnene vojske, a u znak sećanja na herojsku Kolubarsku bitku i sve one sjajne vojnike, heroje koji su pod komandom vojvode Živojina Mišića branili Srbiju pre više od jednog veka”-rekao je Selaković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je tom prilikom izjavio da je Srbija vojno neutralna zemlja zato što ima snažnu i moćnu vojsku i istakao da bez snažne i moćne vojske nema ni neutralnosti.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin

“Zemlja koja nema sposobnost da se brani i zaštiti svoj integritet nije poštovana, i nije zemlja o čijim će se političkim odlukama govoriti sa poštovanjem”-rekao je Vulin.

Pojašnjava da naša država posebno vodi računa da svaki pripadnik Vojske bude osposobljen, dobro obučen i lično zadovoljan.

Vulin je podsetio da je po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića formirana radna grupa koja će se baviti rešavanjem stambenog pitanja pripadnika bezbednosnog sektora.

“Imamo veliki projekat stambene izgradnje, najveći od vremena bivše SFRJ. To je način da se zahvalimo ljudima koji rade u bezbednosnom sektoru”. rekao je on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com