Politika

Muzej i biblioteka bez novih članova upravnih odbora

Odbornici Skupštine grada Niša nisu se danas izjašnjavali o novom članu Upravnog odbora Narodne biblioteke “Stevan Sremac” i Upravnog odbora Narodnog muzeja pošto su oba kandidata za upravne odbore odustala od članstva.

Odluku o odstajanju od članstva u pomenutim upravnim odborima potvrdio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić, a prema nezvaničnim informacijama razlog za to je velika medijska pažnja koju je privukla činjenica da je za člana UO biblioteke predložen saobraćajni tehničar, auto-lakirer i firmopisac Dragan Mitrović, a za člana UO sanitarni inženjer Nemanja Nikolić.

Odbor za imenovanje kandidovao je juče Mirkovića i Nikolića za nove članove upravnih odbora, a na predlog Odborničke grupe Pokret socijalista – Ujedinjena seljačka stranka.

Šef Odborničke grupe PS-USS Dobrivoje Ljujić je kandidaturu Nikolića pravdao, dok je za Mitrovića rekao da mu nije poznat.

“Jedna vrsta kontrole nad upravljanjem ne mora da znači da oni treba da budu veći poznavaoci istorije ili veći poznavaoci arheologije kako bi mogli da kompetentno učestvuju u radu odbora. Tvrdim da je Nemanja Nikolić jedan vrlo ozbiljan mlad čovek”, rekao je Ljujić na sednici Odbora za imenovanje.

Članovi opozicije u Odboru za imenovanje glasali su protiv odluke da saobraćajni tehničar i strukovni sanitarni inženjer biraju u ustanove kulture uz isticanje da se “kultura u Nišu time dovodi na najniži nivo”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com