Sport

Moćni “Real sa Nišave”: Volkov, Noma, Travančić…

U tekućem zimskom prelaznom roku Radnički iz Niša doveo je četvoricu proverenih fudbalera i time pokazuje da ozbiljno planira da napadne sam vrh tabele i mesto koje vodi u Evropu. Klub su pojačali Vladimir Volkov, Anid Travandžić, Stefan Ilić i Japanac Riota Noma, dok su sa Čaira otišli njih šestorica.

Prvi je ove zime opremu zadužio doskorašnji fudbaler Rudara iz Pljevalja, 26-godišnji ofanzivni vezista Riota Noma, koji je u prethodnoj polusezoni u crnogorskoj ligi na 14 mečeva postigao 2 gola i jednom asistirao.

Riota Noma (foto: fkradnickinis.rs)

Odmah nakon Japanca, na Čair je stigao i uzdanica Novog Pazara u jesenjem delu Superlige Anid Travančić, koji je sa Radničkim potpisao dvoipogodišnji ugovor. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Zagreb, Čelik iz Zenice, Hajduk iz Splita, Lokomotivu iz Zagreba, TOSK iz Tešnja i Proleter iz Teslića.

Anid Travančić (foto: fkradnickinis.rs)

Za sada poslednje pojačanje niškog kluba je rođeni Nišlija, 31-godišnji reprezentativac Crne Gore Vladimir Volkov. Ovaj levi bek najdublji trag ostavio je u Partizanu, za koji je nastupao četiri sezone, a u bogatoj klupskoj karijeri nosio je dresove BSK-a iz Borče,
Portimonensea iz Portugala, OFK Beograda, moldavskog Šerifa, belgijskog Mehelena i poljskog Leha.

Na Čairu je dogovorena saradnja i sa napadačem Crvene zvezde Stefanom Ilićem, koji u Radnički stiže kao deo transfera Milana Pavkova u Ljutice Bogdana. Ilić je pre crveno-belih nastupao za subotički Spartak, a bio je deo čuvene generacije “zlatnih orlića”, koji su
2015. na Novom Zelandu osvojili titulu prvaka sveta za igrače do 20 godina.

Pomenuti Pavkov prešao je u redove aktuelnog šampiona prvih dana zimskog prelaznog roka, a Radnički je od ovog transfera prihodovao 300.000 evra. Na račun niškog kluba odmah je leglo 200.000, dok će do 1. jula Crvena zvezda uplatiti ostatak novca, a od sledećeg transfera Pavkova Nišlije će prema ugovoru dobiti 30% od visine transfera.

Osim Pavkova, niški tim su napustili i Miloš Radivojević, Aleksandar Ignjatović, kao i ruski trio Konovalov – Isajev – Mordatenko.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com