Društvo

Mladi u svetu biznisa

Omladinski edukativni centar Niš od septembra realizuje dva nova projekte u saradnji sa nemačkom nevladinom organizacijom GIZ sa kojom zajedno učestuju u programu podsticanja socijalnog preduzetništva.

Novim projektima ove organizacije sada su obuhvaćeni Digitalni marketing, ali i Žensko preduzetništvo.

Omladinski edukativni centar Niš nastavlja i sa realizacijom projekata u koje se uključuju mladi sa smetnjama u razvoju.

Realizacija najavljneih projekata počinje septembra u Ekonomskoj školi u Nišu u Regionalnom centru za omladinsko preduzetništvo.

„Učenici i studenti imaće priliku da u narednom periodu kada počne realizacija projekta, čuju predavanja o digitalnom marketingu, a opredelili smo se baš za ovu temu jer smo, radeći sa mladima uvideli da su oni u svojim učeničkim kompanijama već stekli osnovna znanja koja su standardna za pokretanje biznisa“, kaže Kristina Petrović ispred organizacije Omladinski edukativni centar Niš. „Sada im nudimo ništo više ineka druga znanja koja se tiču upravo digitalnog marketinga koji je danas sve popularniji i sve zastupljeniji i nešto bez čega biznis ne može u potpunosti da bude uspešan“.

Drugi projekat se odnosi na žene u preduzetništvu.

„Interesantan segment je i žensko preduzetništvo pri čemu će mlade žene koje budu želele da se uključe u program izrade suvenira grada Niša i tako se ohrabre da pokrenu neki svoj biznis u budućem periodu“, dodaje Kristina.

Kristina Petrović kaže da je Omladinski edukativni centar ranijih godina realizovao veliki broj projekata, da imaju odičnu saradnju sa Kancelarijom za mlade grada Niša, te da zajedno učestvuju u mnogim akcijama koje su namenjene mladim ljudima.

„Prethodnih godina smo realizovali projekte iz različitih oblasti preduzetništva koje su finansirali grad Niš i Ministarstvo omladine i sporta“, kaže Kristina. „Do sada smo obradili teme kao što su bile pokretanje biznisa, odnosno osmišljavanje nekih ideja, potom marketing strategija, plasman na tržištu, finansije i slično. Sada uvodimo nešto novo i nadam se da će edukacije koje smo sada pripremili pomoći mladima da se lakše snađu u svetu biznisa“.

Omladinski edukativni centar Niš od 2007.godine i od tada se bavi isključivo mladima i njihovim potrebama.

Realizovani su različiti projekti iz oblasti zaštite životne sredine i bezbednosti, a poslednjih nekoliko godina se radi u oblasti omladinskog preduzetništva.

Organizacija osim mladih iz redovnih srednjih škola uključuje i mlade sa invaliditetom pa je i samim tim i sa njima imala projekte, a ove godine se u projekte uključuju i učenici iz Škole „14. oktobr“, da se priključe projektima i izgrade za sebe malo bolju budućnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com