Sport

Mladi niški šahisti zablistali na Državnom prvenstvu

Anja Simić, Jovan Stevanović, Filip Zdravković, Pavle Ćirić i Ilija Stanojević... na ovu decu Niš je ponosan. Na Državnom prvenstvu u šahu su izborili su se za značajne rezultate i u Niš, kao i mnogo puta do sada, doneli medalje.

Ovo je jedan od najvećih uspeha… Šah je za mene ljubav, u šah ulažem veliku energiju i on mi je ogromna motivacija u životu. Zavoleo sam ga od malena, šahu su me prvo učili mama i tata, a kasnije treneri”, kaže Ilija Stanojević, jedan od takmičara.

Mladi šahisti su u ovaj sport uložili mnogo truda, vremena i ljubavi. Na svoje medalje su ponosni i one

Foto: Niške vesti

ih podstiču da i na dalje osvajaju šahovska polja.

Svi su oni već nekoliko godina u šahu, talentovani su i ima još puno ovakve dece, zato je i važno da grad sagleda ove mlade talente“, izjavila je dr Dragana Simić, predsednica Gradskog šahovskog saveza Niš

Na svečanom prijemu održanom u Gradskoj kući član veća grada resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar najavio je planove i podršku vezane za niške šahiste.

Od 9. do 17. juna održaće se Amatersko prvenstvo u šahu u Nišu. Mi ćemo biti domaćini, izborili smo se za to i velika nam je čast što ćemo ugostiti veliki broj šahista”, najavljuje on.

Na 11. kadetskom Državnom prvenstvu, održanom u Kragujevcu, sjajno su se borili i Milan Komatinović, Djurić Radivoje, Dimitrijević Andjela i Stanković Dimitrije kao i Stevanović Mara.  Na prvenstvu se nadmetalo Preko 200 učesnika iz cele Srbije u brzopoteznom, ubrzanom, probleskom i standardnom šahu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com