Društvo

Ministarstvo nastavlja ulaganja u Aerodrom “Konstatin Veliki” u Nišu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i čitava Vlada Srbije nastaviće da ulažu velika novčana sredstva u opremu, razvoj i bezbednost Aerodroma “Konstatnin Veliki” u Nišu, jer želimo da ovaj aerodrom bude centar avio-saobraćaja ovog dela regiona, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva.

Bez dosadašnjih ulaganja Ministarstva i Vlade Srbije, Grad Niš ne bi imao ovakav aerodrom i imao broj putnika koji danas dolaze na “Konstatin Veliki”, ističu.

“Sva nova ulaganja, kao što će biti izgradnja novog tornja, radovi na infrastrukturi aerodroma, ulaganja u bezbednost i svu drugu potrebnu opremu, posvećena su povećanju broja putnika na aerodormu i gradu Nišu, uvođenju novih linija i pozicioniranju Aerodroma “Konstantin Veliki” kao nezaobilaznog mesta u regionu”, obećavaju u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

“Pokazali smo da od Aerodroma “Nikola Tesla” možemo da napravimo najbrže rastući aerodrom u ovom delu jugoistočne Evrope i hoćemo i od “Konstanina Velikog” da napravimo najbolji mogući aerodrom. Zato želimo da pomognemo Nišu i da zajedno ovo uradimo”, navodi se u sapštenju dostavljenog medijima.

Niš i jug Srbije su od strateške ekonomske, političke i populacione važnosti za Srbiju i zato je Vlada Srbije proteklih godina puno uložila u putni, železnički i avio-saobraćaj, dovođenje brojnih investitora i otvaranje velikog broja fabrika. To će nastaviti i dalje da radi, kažu u nadležnom Ministarstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com