Društvo

ŠEST niških direktora škola “na ledu”

Direktori 28 osnovnih škola biće smenjeni zbog propusta na maloj maturi, ako školski odbori poslušaju preporuku ministra prosvete Mladena Šarčevića.

U dopisu, koji će poslati u ponedeljak, traži se da “primene zakonske odredbe prema direktorima, odnosno nastavnicima koji nisu poštovali Stručno uputstvo za sprovođenje završnog ispita”. Najviše propusta utvrđeno je u Novom Pazaru, gde bi bez funkcije moglo da ostane 11 direktora, a zatim sledi Niš sa šest spornih škola.

Šest niških škola koje se pominju su Branko Miljković, Čegar, Dušan Radović, Miroslav Antić, Ratko Vukićević i Sveti Sava.

Foto: Večenje novosti

U još 27 škola stiglo je uputstvo da se preispita odgovornost supervizora, za koje je kazna disciplinski postupak.

Ministar Šarčević prokomentarisao je da su pojedini direktori sebi organizovali podršku. Iako nema mogućnost da smeni direktore, on je podsetio da Ministarstvo prosvete može po zakonu da postavi privremeno Školski odbor u dogovoru sa lokalnom samoupravom.

Da li će direktori ostati bez “fotelja” sada zavisi od školskih odbora, koji treba da razmotre i glasaju o ministrovom dopisu.

Izvor: Večernje novosti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com