Društvo

Miljojković: Uređen NIŠAVSKI KEJ – krajem aprila

Uređenje korita Nišave ispod Železničkog sve do Medoševačkog mosta u dužini od 1500 metara biće završeno krajem aprila ove godine, potvrdio je Dragoljub Miljojković, direktor Vodoprivrednog centra “Morava” JP Srbija vode.

Još novembra lane trebalo je po projektu da bude završena ova izgradnja keja, ali je zbog nastalih problema u toku radova rok produžen.

Ugovor sa austrijskom firmom Štrabak je prvobitno bio težak 310 miliona dinara bez PDV-a ali je aneksom ta cifra promenjena.

“To je veliki projekat po značaju i vrednosti veoma bitan za grad. Imali smo nekoliko tehničkih izazova u toku izgradnje. Stepen završetka radova trenutno je 86%, imamo relativno kašnjenje i krajnji rok za završetak je 30. april. Ukupna vrednost radova, jer smo morali da menjamo tehničku dokumentaciju zbog problema na terenu, sada je 354 miliona”, rekao je Miljojković gostujući na TV Zona Plus.

Tehničke poteškoće koje su se pojavile u toku izgradnje, rešavane su u hodu.

“U zoni Medoševačkog mosta nismo imali tehničku dokumentaciju o sanaciji samog mosta. Mi smo uradili tu dokumentaciju za sanaciju. Taj most je stabilan, osigurali smo da ne dođe do erozije u zoni mosta i sada je stabilan. Na trasi smo imali magistralni gasovod, čija se dokumentacija nije slagala sa situacijom na terenu. Imamo puno objekata u zoni gde nije dozvoljena gradnja i to je usporilo gradnju”, rekao je Miljojković

Radove obavlja austrijska firma Štrabak. Svetska banka uložila je više od tri miliona evra.

Ovaj kej dužine 2,5 kilometara izgrađen je 60 odsto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com