Društvo

MILION evra “od prodaje” dva hotela u Niškoj Banji

Za prethodnih godinu dana mnogo toga je urađeno u Niškoj Banji, ali još puno toga nije, kaže predsednik ove gradske opštine Dejan Jovanović i dodaje da su se desile i neke lepe stvari koje oni nisu tako brzo planirali.

“Što se tiče fabrike jesmo je planirali ali to nije bio prioritet u tom prvom trenutku. Mi smo mislili da ćemo prvo akva park na Loznom kalemu da sredimo a onda će doći fabrika, ispalo je drugačije i bolje. Dobićemo radna mesta za 1500 radnika, a sa podatkom od 50 posto nezaposlenih u našoj opštini, fabrika nam je bila preko potrebna. Mi u Niškoj Banji imamo više od šest hiljada radno sposobnih ljudi, ali nisu svi prijavljeni na tržište rada”, Dejan Jovanović.

Prema najavama kompanije IMI, koja proizvodi elektronske delove za automobile, već jula naredne godine imaće pogon površine 12.000 kvadrata upravo na Loznom kalemu.

„Proizvodni pogoni biće izgrađeni u tri faze. U prvoj i drugoj fazi biće izgrađeno 8 pa 4 hiljade kvadrata. Nama su predstavnici ove kompanije obećali da će otvaranje fabrike biti 2. avgusta naredne godine. Plata u ovoj fabric biće za 20 posto veća od prosečne minimalne plate“, rekao je predsednik opštine.

Poslednjih nedelju dana puno se pričalo o stvorenoj divljoj deponiji u blizini banjske rampe. Jovanović kaže da bi više voleo da građani prvo od opštine zatraže pomoć, a tek onda obaveste medije.

“Ja sam neko ko se svima javlja na telefon, svako može da dođe u opštinu i požali se ili predložo nešto. Tu smo da sarađujemo i jedni drugima pomognemo. Eto sada je ta deponija sanirana i to će biti parking za našu opštinsku slavu”, kaže uz osmeh Dejan Jovanović, predsednik Gradske opštine Niška Banja.

Rak rana Niške Banje su napušteni holeti, kaže Jovanović.

“Mi nikada nećemo odustati. Rešićemo mi to, jer je pitanje hotela u banji biti ili ne biti za nas. Banja ima smeštajni kapacitet ali kada bi u kod nas došla dva autobusa odjednom mi te ljude ne bi imali gde da smestimo. Nemamo kapacitet za kongresni a ni sportski turizam, nemamo mesta da smestimo decu sa đačkih ekskurzija”, kaže Jovanović.

Aktiviranje hipoteke na dva hotela Ozren i Partizan, je nešto što sledi, ali je potrebno da Osnovni sud u Nišu skine neke zabeležbe na ta dva hotela. Na taj način bi mogla da se aktivira hipoteka u korist poreske uprave, nakon čega bi sledila aukcija i prodaja tih hotela, pojašnjava predsednik opštine.

“Milion evra bi dobio grad od naptate poreza za prenos apsolutnih prava. Već je pripremljen akt koji treba da ide na glasanje Skupštine grad gde će onaj ko ima objekat i nije ga stavio u funkciju, plaćati 50 posto veći porez”, kaže on.

Ova Gradska opština 2. avgusta obeležava slavu. U Radonu će biti održana svečana akademija povodom slave, a rukovodstvo opštine tog dana očekuje brojne goste iz grada i regiona.

Od 2. do 6. avgusta u parku u Niškoj Banji održavaće se Niško BANJSKO LETO.
Prvi dan rezervisan je za niški bend Crne mambe, uveče sviraju zvezde programa “Nikad nije kasno”. Sutradan u četvrtak biće organizovano veče borilačkih sportova. „Niško Banjsko leto“ ugostiće i 15 klubova borilačkih sportova, koji će prikazivati svoje veštine i omogućiti ljudima da se oprobaju u njima, dok će Žandarmerija ovde imati pokaznu vežbu. U petak nastupa Miroslav Ilić a subota je rezervisana za dečiji program, program će u nedelju zatvoriti veče folklora.

Pokrovitelji i organizatori su Niška pivara i Gradska opština Niška Banja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com