Društvo

Milica Radulović direktor Pozorišta lutaka

Odbornici Skupštine grada Niša izglasali su na poslednjem zasedanju odluku da novi direktor Pozorišta lutaka bude Milica Radulović, a da dosadašnji v.d. direktora Narodnog muzeja Nenad Spasić bude direktor te ustanove.

Milica Radulović izabrana je za direktora Pozorišta lutaka nakon što je dosadašnji v.d direktora Miljan Milenković povukao svoju kandidaturu i podneo ostavku na tu poziciju. Milica Radulović je diplomirani filolog za srpski jezik i književnost. Ona je bila direktor osnovne škole „Vuk Karadžić“ a trenutno je nastavnik u srednjoj školi.

Predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović je rekao da je Miljan Milenković kao razlog za ostavku naveo medijski pritisak. Profesor fizičkog faspitanja Milenković je na predlog Srpske napredne stranke od novembra prošle godine upravljao Lutkarskim pozorištem kao v. d, a pre nekoliko dana je predloženo da to nastavi da radi i kao direktor naredne četiri godine.

Poslednjih dana učestale su optužbe glumaca da je Milenković naložio postavljanje kamera u Pozorištu lutaka i na mestima gde ne bi trebalo da se nalaze, poput prostorija koje služe za presvlačenje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com