Društvo

Mihajlović: U poslednje dve godine u niškom okrugu uloženo preko milijardu dinara za održavanje puteva

U protekle dve godine u niški okrug za održavanje puteva uloženo je 1,2 milijarde dinara, istakla je u Nišu potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„To nije dovoljno, ima još mnogo toga što treba raditi. U 2018. godini negde blizu pola miliona dinara je određeno i odobreno za ulaganje u puteve u Nišu. Ovo je upravo način da Niš postane tranzitni centar, ali isto tako i centar koji će biti prepoznat po aerodromu“ rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je posebno ponosna na niški aerodrom kroz koji je od početka godine prošlo 300.000 putnika.

„Kada smo kretali u taj posao mnogi su sa nevericom gledali u pokretanje tog aerodroma. Želimo još više od njega. U aerodrom se ulaže 5 miliona evra u naredne tri godine, i želimo da razvijamo kargo na njemu i tu već sada imamo dobre mogućnosti i rezultate“, poručila je ona.

Ona je dodala da će Vlada Srbije do kraja godine potpisati ugovor sa Evropskom investicionom bankom, a vrednost projekta je oko 250 miliona evra. Reč je, kako je pojasnila, o projektu na izgradnji i modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad kao i izgradnji zaobilazne pruge oko Niša.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com