Društvo

Meštanima Sečanice upozorenja pred obustavu isporuke vode

Problemi u vodosnadevanju meštana Sečanice moguće je rešiti kada se isplate dugovi za vodu koji, sa umanjenjenjem, trenutno iznose oko 13 miliona dinara. Iz Gradske opštine Crveni krst, na čijoj teritoriji se nalazi ovo selo, preduzeće akciju 13. i 14. jula i svim dužnicima dostaviti upozorenja za dugovanja pred isključenje sa vodovodne mreže.

O problemu vodosnabdevanja u selu Sečanica, Niške Vesti su pisale 4. jula u tekstu SELO SEČANICA: Višemilionske dugove za vodu nema ko da plati!, a inspekcijski organi Gradske opštine Crveni krst će 13. i 14. jula, zajedno sa Odborom za seoski vodovod i Savetom građana, obići korisnike koji imaju zaostala dugovanja za vodu.

Njima će biti dostavljena upozorenja pred obustavu isporuke vode iz seoskog vodovoda ukoliko se dugovanje ne izmiri u propisanom roku od 7 dana, utvrđenim Odlukom o seoskim vodovodima Skupštine Gradske opštine Crveni Krst, piše u saopštenju koje je potpisao načelnik Uprave GO Crveni krst, Vlastimir Petrović.

Zbog velikih dugovanja za vodu iz predhodnog perioda, građanima će biti omogućeno i plaćanje duga na više mesečnih rata sklapanjem posebnog sporazuma sa Odborom za seoski vodovod MK Sečanica”, kaže Petrović.

Iz GO Crveni krst upozoravaju da odbijanje ovog sporazuma i neplaćanje zaostalog duga za utrošenu vodu, povlači isključenje sa vodovodne mreže, a takođe i naplatu sudskim putem.

“Pozivamo građane da se odazovu i sporazumno reše svoja dugovanja , kako bi se omogućilo redovno vodosnabdevanje”, zaključuje se u saopštenju za javnost.

Da podsetimo, najveći dužnik u ovom selu je Škola u prirodi, objekat koji pripada PU “Pčelica”, a u kome su od 1999. godine boravile izbeglice, (oko 5 miliona dinara) kao i Osnovna škola “Branislav Nušić”, (oko 2 miliona), koja od svog osnivanja nije plaćala utrošak vode.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com