Sport

Meraklije mogu da odahnu: Radnički dobio evro licencu!

Poslednji kamen spoticanja na putu Radničkog ka Evropi bilo je dobijanje licence. Danas je i taj korak preskočen i Meraklije mogu da odahnu.

Ranije nego što smo navikli prethodnih sezona Fudbalski savez Srbije potvrdio je evropske licence klubovima koji su izborili pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

FSS je dodelio ukupno devet licenci, a klubovi koji su ih dobili su Crvena zvezda, koja će kao šampion pokušati da se kvalifikuje u Ligu Šampiona, Partizan, kao osvajač kupa Srbije, Radnički iz Niša i Spartak Subotica na osnovu plasmana na kraju sezone.

Savez je putem saopštenja na svom sajtu potvrdio da su svi navedeni klubovi ispunili neophodne uslove.

“Zaključak Komisije za žalbe je da je izdato ukupno devet licenci za takmičenja u organizacji UEFA. Razmatrani su dokumenta i dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokumentacija je razmatrana na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma” navedeno je u saopštenju.

Pored četiri pomenuta kluba uslove su ispunili Čukarički, Voždovac, Napredak, Mladost i Vojvodina.

Ostaje samo da se sačeka odluka da li će Radnički svoje utakmice moći da igra na Čairu ili će morati domaći teren da potraži negde u regionu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com