Sport

Meraklije domaćini kruševačkom Napretku

Fudbaleri Radničkog će u nedelju od 17 časova dočekati kruševački Napredak, u susretu 15. kola Superlige Srbije. 

Meč koji će se u nedelju odigrati na stadionu “Čair” odlučuće umnogome ko će biti bolje pozicioniran u gornjem delu tabele Superlige. Radnički je trenutno na 6.poziciji sa 23 boda, a Napredak je osmi sa 20.

Niški tim je u prethodnom kolu remizirao sa Vojvodinom (1:1), dok su Kruševljani savladali Zemun sa 2:1. Napredak je u sredu izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto je deklasirao pirotski Radnički rezultatom 7:2.

Svoja očekivanja pred utakmicu protiv Čarapana na konferenciji za novinare izneli su šef stručnog štaba Radničkog Milan Đuričić i fudbaleri Aleksandar Subić i Andrija Mijailović.

Predstoji nam još jedna u nizu teških utakmica, od kako sam došao u klub. Nama je potrebna pobeda, nakon dva remija, ali treba reći da i oni imaju svoje ambicije. Od dolaska trenera Kosanovića Napredak se nalazi su sjajnoj formi, pobedili su Crvenu zvezdu, igraju odlično, imaju iskusne igrače kao što su Kasalica, Petrović i Alivodić, i sigurno je da nas čeka velika borba u nedelju. Ja verujem da smo mi dostigli potrebnu formu i da smo sposobni da osvojimo tri boda– izjavio je Milan Đuričić, a potom se osvrnuo na stanje u igračkom kadru i ovog puta bio malo konkretniji što se tog dela tiče:

-Imamo probleme, ali na sam se na to već navikao. Kapiten Aleksandar Jovanović neće moći da igra zbog žutih kartona, Miloš Petrović i Nikola Aksentijević su povređeni, dok se Nikola Stanković oporavio, ali će tek danas odraditi prvi trening posle dve sedmice pauze. Nemam puno dilema oko sastava tima. Na golu će biti Krznarić, odbrambenu četvorku činiće Raspopović, Simunović, Subić i najverovatnije Mijailović, ukoliko Aksentijević ne bude spreman. Na sredini terena igraće Tomić, Noma i Arsić, po jednom boku će napadati Slaviša Stojanović, a po drugom Mrkić ili Milutin Ivanović. U samom špicu biće Pavkov. Verujem u ove igrače i mislim da ćemo uz pomoć navijača ostvariti cilj– jasan je Đuričić.

Levi bek kluba sa Čaira Aleksandar Subić nada se trijumfu protiv velikog rivala.

Napredak je odličan tim, koji je sastavljen od iskusnih superligaških fudbalera. Ipak, mi igramo kući i mi ćemo se pitati u nedelju. Ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice i budemo maksimalno skoncentrisani tokom svih 90 minuta, ubeđen sam da pobeda neće izostati– poručio je Subić, a sa njim se složio i Andrija Mijailović, koji će meč sa Napretkom najverovatnije početi na poziciji desnog beka.

Uželeo sam se igre i spreman sam da odgovorim svim zahtevima koje trener postavi pred mene. Dobro smo trenirali tokom ove sedmice, raspoloženje u ekipi je sjajno i ubeđen sam da ćemo biti bolji od Napretka i slaviti tri boda– kazao je Mijailović.

U prethodnih 5 međusobnih duela Radnički je slavio 3 puta, a u svakom od ta tri trijumfa postigao po 2 gola, jednom su remizirali sa 1:1, dok je Napredak slavio u prijateljskom meču na Čairu u junu prošle godine (1:2).

Ulaznice za južnu tribinu koštaju 150 dinara, za istočnu i zapadnu tribinu potrebno je izdvojiti 300 dinara, dok mesto u loži košta 1.500 dinara.

Karte se mogu kupiti na dan utakmice, od 10 časova na biletarnici isped hale Čair, a od 15 časova ispred istočne tribine stadiona Čair.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com