Društvo

Memorijalom ZA OBNOVU planinarskog DOMA “Bojanine vode”

Planinarski savez grada Niša, uz podršku Grada Niša i Uprave za sport, u subotu 20. maja 2017. organizuje XV MEMORIJAL ZORANA MILETIĆA.

Planinarski savez grada Niša počinje ove godine sa velikim projektom izgradnje planinarskog doma ”Bojanine vode”, koji je pre nekoliko godina izgoreo u podmetnutom požaru. To će biti mesto okupljanja svih planinara i paninarskih društava iz celog sveta, a niški klubovi zajednički domaćini. Nadamo se da će do kraja ove godine dom sa minimalnim uslovima za rad početi da ugošćuje prve planinare.

Učešćem na ovogodišnjem memorijalu možete postati donator sredstava za početak izgradnje doma i to na sledeći način:

Svi niški klubovi počeće sa prikupljanjem sredstava putem pečatiranih donatorskih kupona. Možete izabrati dve opcije za učestvovanje na memorijalu i time biti donator:

1. donatorski kupon sa besplatim prevozom i besplatim ručkom u vrednosti od 400 dinara,
2. donatorski kupon sa besplatin ručkom z vrednosti od 200 dinara,
3. možete donirati sredstva u skladu sa svojim mogućnostima u svakom obliku.

Pozivamo sve ljubitelje planinarstva i boravka u prirodi i sve ljude dobre volje, a apelujemo na planinare da se u što većem broju odazovu ovoj akciji jer NIŠ i Suva planina zaslužuju pristojan planinarski dom.

Ove godine biraju se tri staze:
– Bojanine vode – prevoj Devojački grob – vrh Trem – prevoj Devojački grob – Bojanine vode u organizaciji PK “Železničar”- Niš.
– Bojanine vode – Francovom stazom do vrha Sokolov kamen – prevoj Devojački grob – vrh Trem – prevoj Devojački grob – Bojanine vode u organizaciji PAK “Mosor” – Niš.
– Bojanine vode – vrh Mosor u organizaciji PD “Suva planina” – Niš.

Akcija će početi ispred planinarskog doma „Studenac“ na izletištu Bojanine vode (860 mnv), koje se nalazi na Suvoj planini, a od centra Niša je udaljeno 27 km.
08.00- odlazak na Bojanine vode. Planinarski savez grada Niša obezbedio je autobuski prevoz sa dve lokacije. Pravni fakultet i parking ispred muzeja ”Ćele kula”.

Učesnici akcije mogu doći na Bojanine vode i prigradskim autobusom za Gornju Studenu koji u 07:00 časova polazi sa pomoćne autobuske stanice u Nišu ( staje u centru grada, kod gradske bolnice, Trošarini, Brzom Brodu i Niškoj Banji), a u Gornju Studenu pristiže u 07:45 časova, ili mogu doći sopstvenim prevozom.

09.15- otvaranje akcije
09.30- polazak na staze
15.00 – 17.00 ručak
18.00 – organizovani povratak za Niš

Ove godine ponovo je u funkciji čuvena ”Francova staza”, očišćena i markirana u akciji PD “Suva planina” koju su podržali i priključili joj se i ostali Niški klubovi i ovom prilikom želimo da je promovišemo.

Za sva ostala obaveštenja u vezi memorijala ili donatorskih kupona kao i prijavljivanje možete se obratiti klubovima i osobama za kontakt:

PK “Železničar” – Dobrivoje Nikolić – Bobi 061-1687771
PAK “Mosor” – Vladislav Cenić 063-406025
PD “Suva planina” – Slađana Mitić 063-1447501
“PAEK” – Slobodan Gejo 069-1691588

Mole se učesnici da se blagovremeno prijave za donatorske kupone, kako bi  adekvatno broju učesnika bio obezbeđen prevoz i ručak, kažu u Planinarskom savezu Niša.

Zoran Miletić, tragično nastradali velikan srpskog i niškog sporta, ostavio je neizbrisiv pečat u srcima svih istinskih ljubitelja planinarstva. I ove godine 15. put za redom obeležavamo u njegovu čast uspomenu na događaj, kada je u pokušaju da se popne na najviši vrh sveta, Mont Everest 8848 mnv, te 2002. godine ostao zauvek na njemu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com