Sport

Meraklije slave na Čairu! Radnički – Mladost 2:1

Fudbaleri Radničkog upisali su nova tri boda u zaostaloj utakmici 2. kola Superlige Srbije protiv ekipe Mladosti iz Lučana. Meč na Čairu završen je rezultatom 2:1 (1:0).

Da li zbog besplatnog ulaza koji je Uprava kluba poklonila navijačima nakon 3 vezane pobede i remija na Banovom brdu, ili zbog pomenutog pozitivnog niza, Meraklije su danas bile na visini zadatka i napunile gotovo čitavu istočnu tribinu stadiona. Čair je večeras brojao oko 5500 navijača.

Nakon dvadesetak minuta igre prva šansa usledila je preko Slaviše Stojanovića ali ona nažalost nije iskorišćena. Nakon toga dosuđeni slobodan udarac nije iskoristio Arsić, inače hiruški precizan iz takve pozicije.

Igrao se 35. minut a Pavkov je iz dosta neugodne pozicije pokušao, a lopta se od stative odbila ka spolja.

Zatim je usledila prva šansa za Lučance koji su preko Pavlovića uputili šut ali se Živković bacio na pravu stranu i sačuvao mrežu domaćina.

Par minuta kasnije, nakon igranja rukom u kaznenom prostoru Lučanaca dosudjen je penal za Nišlije, a neprecizan sa bele tačke bio je Arsić.

Minut pre kraja prvog dela igre Stojanović je ponovo centrirao sa desne strane, ovog puta nije saigrač primio loptu, već igrač iz protivničkog tima.

Cuckić je, umesto da izbaci loptu, poslao pravo u svoj gol za vodjstvo Meraklija od 1:0.

Nakon kratkog predaha igra je nastavljena u drugom poluvremenu, a ponovo je do vodjstva prvi došao domaćin. Aksentijević nije uspeo da povisi rezultat iako je uspešno “promešao” par igrača Mladosti, ipak je golman bio siguran prilikom intervenisanja.

Pavkov je fauliran u kaznenom prostoru i tom prilikom Marić dobija drugi žuti karton i odlazi put svlačionice, a Pavkov sigurno sa bele tačke dovodi domaće do novog vodjstva. Lopta je otišla u donji levi ugao.

Gosti su iskoristili nesigurnost niške odbrane, kada Golubović pravi prodor i dodaje do Trifunovića, nekadašnjeg igrača Reala sa Nišave.

Trifunović je takozvanom žabicom prevario do tada neprikosnovenog Živkovića i uspeo da ublaži pora svog tima.

Trener gostujuće ekipe čitav meč je proveo na klupi dok je pored aut linije stajao njegov pomoćnik.

Radnički se ovom pobedom popeo na 4. mesto odmah iza Crvene zvezde, Vojvodine i Voždovca, a već za vikend odigraće južnjački derbi sa ekipom Radnika iz Surdulice na domaćem terenu.

2.kolo Superlige Srbije: FK Radnički – FK Mladost 2:1 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Sudija: Dragan Čolović

Žuti kartoni: Cuckić, Gafurov (Mladost)

Crveni karton: Marić (Mladost)

Strelci: 1:0 – Cuckić (ag 44′), 2:0 – Pavkov (61′), 2:1 – Trifunović (80′)

FK RADNIČKI: Živković, Aksentijević, Arsić, Golubović (od 71′ Saša Stojanović), Jovanović, Kovačević (od 79′ Stevanović), Pavkov, Simunović, Stojanović, Subić, Tomić (od 45′ Petrović).

FK MLADOST: Petrić, Andrić, Cuckić, Gafurov (od 66′ Pešić), Golubović, Marić, Marinković, Marković (od 68′ Pejović), Pavlović (od 76′ Trifunović), Saničanin, Sindić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com